Ένθετο Οικονομία: Κλείδωσε το ποσοστό αύξησης των συντάξεων

Με την κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή, κλείδωσε και το ποσοστό αύξησης των συντάξεων. Ποια ποσά και πότε θα δοθούν σε περίπου 1,9 εκατομμύρια συνταξιούχους. Οι συνταξιούχοι έχουν να περιμένουν ουσιαστικά την υλοποίηση τεσσάρων ευνοϊκών παρεμβάσεων.

Ένθετο Οικονομία: Κλείδωσε το ποσοστό αύξησης των συντάξεωνΈνθετο Οικονομία: Κλείδωσε το ποσοστό αύξησης των συντάξεων

Την ίδια ώρα ο φόβος της ύφεσης αλλά και οι πληροφορίες για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στην επόμενη σύνοδο του OPEC+ έριξαν τις τιμές του πετρελαίου. Περνούν σταδιακά οι μειώσεις και στην αντλία.

Κάτω από τα 82 δολάρια το βαρέλι υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου τύπου Μπρεντ μετά από την είδηση ότι ο ΟΠΕΚ σχεδιάζει αύξηση της παραγωγής του και μάλιστα μία μόλις μέρα δηλαδή μετά τις 5 Δεκεμβρίου όταν και τίθεται σε εφαρμογή η επιβολή του πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο. Ωστόσο, την ανάσα αυτή του μαύρου χρυσού έκοψε η διάψευση της είδησης δια στόματος του Σαουδάραβα Πρίγκιπα.

Κατόπιν της διάψευσης η τιμή του Μπρεντ επέστρεψε πάνω από τα 87 δολάρια το βαρέλι παραμένοντας ωστόσο χαμηλότερα κατά 4% σε σύγκριση με πριν από ένα.

Σε επίπεδο προϋπολογισμού όπως όλα δείχνουν τα έσοδα από τον τουρισμό δεν θα κλείσουν υψηλότερα τελικά από τη χρονιά ορόσημο που ήταν το 2019, όπου τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 18,2 δισ. ευρώ. Τα έσοδα αναμένεται να κινηθούν στα 17,7 δισ. ευρώ.

Ένθετο Οικονομία: Κλείδωσε το ποσοστό αύξησης των συντάξεων

Ένθετο Οικονομία: Κλείδωσε το ποσοστό αύξησης των συντάξεων

Στην Αθήνα συναντώνται σήμερα οι υπουργοί ενέργειας επτά χωρών – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενόψει της κρίσιμης συνόδου για την συγκράτηση της τιμής του φυσικού αερίου στις 24 Νοεμβρίου.

Τελος, στη μάχη εύρεση εργασίας ρίχνονται καθημερινά οι νέοι. Τα τα σόσιαλ μίντια φαίνεται να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή που κάνει ένας εργοδότης. Την ευκαιρία να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στην πρόσληψη αποτέλεσε το φεστιβάλ εργασίας που πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τις προηγούμενες ημέρες με περισσότερους από 300 εργοδότες. Το θέμα που επιμελήθηκε η συνάδελφος Βαλέρια Δολαψάκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος