Ένθετο Οικονομία: 200 εκατ. € άντλησε το Δημόσιο – «Λίφτινγκ» στις αντικειμενικές αξίες

Στην επανέκδοση 10ετούς ομολόγου προχώρησε το Ελληνικό Δημόσιο αντλώντας 200 εκατ. ευρώ.  Η απόδοση αυξήθηκε στο 4,44% από 3,67% στις 11 Ιουλίου. Το ύψος των προσφορών ανήλθε σε λίγο πάνω από 1 δις. ευρώ. Ανοδικές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς τιμές πετρελαίου καθώς οι υγειονομικές αρχές της Κίνας χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα, γεγονός που ερμηνεύεται από τις αγορές ως επερχόμενη ενίσχυση της ζήτησης του “μαύρου χρυσού” από την μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Το πετρέλαιο τύπου Μπρεντ έχει επανέλθει έχει βρεθεί εκ νέου στην περιοχή των 95 δολαρίων το βαρέλι καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 8% σε διάστημα ενός μήνα.

Τη μείωση στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων μπορούν να διεκδικήσουν οι δήμοι της χώρας όπως προβλέπει σχετική νομοθετική ρύθμιση. Δύο χρόνια παράταση για την έκπτωση φόρου στις επισκευές ακινήτων. Παραμένουν παγωμένοι ο ΦΠΑ και ο φόρος υπεραξίας.

Περισσότεροι από 110.000 νέοι έως 30 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων με εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες για ένα χρόνο. Ποιους αφορά, που θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για την απόκτηση της.

Χιλιάδες ωφελούμενοι θα προστεθούν μέσα στον Νοέμβριο στο Πρόγραμμα Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή. Ανοίγει ο δρόμος για τους επιλαχόντες που εμφανίζουν και υψηλότερο εισόδημα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος