Ενάντια στην επιβολή Ε.Φ.Κ. στο εμφιαλωμένο κρασί ο συνεταιρισμός Καρδίτσας “ΔΙΟΝΥΣΟΣ”

Αντίθετος στην επικείμενη επιβολή Ε.Φ.Κ. στο εμφιαλωμένο κρασί είναι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Αμπελοοινικού Τομέα Καρδίτσας “Διόνυσος”, το διοικητικό συμβούλιο του οποίου παραχώρησε συνέντευξη τύπου. Όπως τόνισε ο πρόεδρος κ. Φώτης Γκαζούνης, “σε καμία οινοπαραγωγική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υφίσταται αντίστοιχος φόρος, καλλιεργώντας έτσι συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.
Ο κλάδος της οινοποιίας, με όλες τις δυσκολίες της περιόδου αυτής, εξακολουθεί να παράγει, να υποστηρίζει την αγροτική οικονομία, να δημιουργεί εθνική ταυτότητα στο χώρο της αγροτικής οικονομίας και να διατηρεί μια δυναμική την οποία λίγοι παραγωγικοί κλάδοι σήμερα διαθέτουν.

Η πλειονότητα των οινοποιητικών επιχειρήσεων είναι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις ή συνεταιρισμοί , οι οποίες είχαν την προοπτική ανάπτυξης πριν την περίοδο της κρίσης και σήμερα όλος ο σχεδιασμός τους έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Η Ελληνική αγορά εξακολουθεί να είναι η κύρια βάση απορρόφησης της παραγωγής του κλάδου, παρά την αύξηση των εξαγωγών την τελευταία δεκαετία, καθώς και η τουριστική αγορά της χώρας η οποία παίζει σημαντικό ρόλο , αφού αποτελεί αφενός σημαντική βάση κατανάλωσης και αφετέρου γνωριμίας με το προϊόν, με ότι αντίκτυπο έχει αυτό στις εξαγωγές. Για όλους τους παραπάνω λόγους, τίθεται το ερώτημα με ποια λογική ένα μη εισαγόμενο προϊόν προερχόμενο από Έλληνες αγρότες και επιχειρηματίες, πρέπει να δεχθεί το βάρος ενός ισοδύναμου μέτρου, που θα οδηγήσει στην αποδυνάμωσή του.Η επιβολή Ε.Φ.Κ στο εμφιαλωμένο κρασί , θα έχει ως αποτέλεσμα αναπόφευκτα την περαιτέρω μείωση της κατανάλωσής του, δίνοντας παράλληλα χώρο στην αγορά για την ανάπτυξη άλλων εισαγόμενων ανταγωνιστικών προϊόντων. Καλούμε τους βουλευτές του νομού να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα μας και να πρωτοστατήσουν για να μην περάσει η επιβολή ενός ακόμα φόρου, ο οποίος θα οδηγήσει στην φτώχεια 170.000 οικογένειες αμπελουργών, οι οποίες θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια και θα επιδεινώσει περαιτέρω την οικονομική θέση των οινοποιητικών επιχειρήσεων με αποτέλεσμα την ένταση του φαινομένου αποβιομηχάνισης της χώρας, την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, αλλά κυρίως την απώλεια της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος