Ελληνικό: Eκδήλωση κατοίκων για το θέμα της αξιοποίησης του αεροδρομίου

Με κεντρικό σύνθημα “Το αεροδρόμιο ανήκει στο λαό”, η “Συνέλευση δράσεων για το Ελληνικό”, διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 7.30μμ στην πλατεία Σουρμένων.

Στην ανακοίνωση όπου περιγράφεται το πλαίσιο της εκδήλωσης (το πλήρες κείμενο έχει αναρτηθεί στο blog τους), τονίζουν πως οι λόγοι που η επένδυση που δρομολογείται, δεν τους βρίσκει σύμφωνους, είναι: “Oι ουρανοξύστες και τα ξενοδοχεία που θα στιγµατίσουν την παραλιακή ζώνη και θα περιορίσουν ακόµη περισσότερο την ελεύθερη πρόσβαση στις θάλασσες της Αττικής.

Ελληνικό: Eκδήλωση κατοίκων για το θέμα της αξιοποίησης του αεροδρομίουΕίναι τα mall και το καζίνο που από τη µία θα συγκεντρώσουν την εµπορική δραστηριότητα στραγγαλίζοντας την τοπική αγορά, ενώ από την άλλη επιβάλουν άθλιες και ελαστικές εργασιακές συνθήκες. Είναι η προέκταση των αυτοκινητόδροµων από τον Υµηττό, που αναγκαστικά θα συµπληρώσουν την επένδυση και θα αλλάξουν καθοριστικά τη φυσιογνωµία των γύρω δήµων.

Είναι η µοναδική ευκαιρία που χάνεται, για πραγµατικό πάρκο υψηλού πρασίνου και πνεύµονα οξυγόνου για όλο το λεκανοπέδιο. Αυτό που τώρα ξεδιάντροπα παρουσιάζουν ως «νίκη», είναι για µία ακόµα φορά πράσινες µακέτες µε εκτάσεις γκαζόν για τις πολυτελείς κατοικίες που θα χτιστούν”.

Οι διοργανωτές αναφέρουν ότι κινητοποιούνται: “Για πάρκο υψηλού πρασίνου, χωρίς οικοπεδοποίηση και επιχειρηµατικές δραστηριότητες. Ενάντια στο επενδυτικό σχέδιο Λάτση αλλά και σε κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης.
Για ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο και στην παραλία. Για προάσπιση των κοινωνικών υπηρεσιών. Ενάντια στον βίαιο εκτοπισµό των προσφύγων σε ακόµα χειρότερα στρατόπεδα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος