Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Εκπρόσωποι ΜΚΟ ενημερώθηκαν για τη νέα πλατφόρμα καταγραφής αιτούντων άσυλο

Array

Ενημέρωση για τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής για τους αιτούντες άσυλο που βρίσκονται στην Ελλάδα, παρείχε ο ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης, εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), που δραστηριοποιούνται στον τομέα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, ο κ. Λογοθέτης «παρουσίασε τα επίσημα στοιχεία από τη μέχρι σήμερα λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας» ενώ ζήτησε από τους εκπροσώπους των ΜΚΟ «να ενθαρρύνουν τους αιτούντες να προσέρχονται στα προγραμματισμένα ραντεβού, ώστε να ολοκληρώνονται ταχύτερα οι διαδικασίες καταγραφής τους και ακολούθως επεξεργασίας των αιτήσεων χορήγησης ασύλου», σημειώνεται στη ανακοίνωση του υπουργειου.

Ακόμα, στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το ‘Ασυλο, το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ο Διοικητής Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τάσος Μαντάγαρης και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου, Μάριος Καλέας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος