Υπόθεση φυσιοθεραπευτή: Από το 2016 στο «μάτι» των Αρχών – Το σπίτι «φρούριο» στο Κορωπί & ο Γερμανός συνέταιρος

Array

Τουλάχιστον 15 περιπτώσεις εξαπάτησης ασθενών έχουν καταγγελθεί μέχρι στιγμής σε βάρος του ψευτογιατρού. Ο 65χρονος φυσικοθεραπευτής από την Αθήνα παρουσιαζόταν ως γιατρός και προσέγγιζε τα θύματα υποσχόμενος μια πρωτοποριακή θεραπεία, με ενέσεις βλαστοκυττάρων και τους αποσπούσε υπέρογκα χρηματικά ποσά. Τουλάχιστον 5 άτομα έχασαν τη ζωή τους γιατί διέκοψαν την ιατρικά ενδεδειγμένη θεραπεία τους.

Η πρώτη σοβαρή καταγγελία σε βάρος του, είχε γίνει από μία κοπέλα από την Αθήνα το 2016. Τότε, ο 65χρονος κατηγορήθηκε για απάτη, ενώ το 2019 επιβλήθηκαν σε βάρος του οι περιοριστικοί όροι εμφάνισής του στο Αστυνομικό Τμήμα Κορωπίου τρεις φορές το μήνα.

Μετά τη συγκεκριμένη καταγγελία, αναγκάστηκε να κλείσει το φυσικοθεραπευτήριο που διατηρούσε στα Καλύβια Θορικού. Το γραφείο αυτό είχε σημαντική πελατεία, τον ήξερε ο κόσμος στην περιοχή. Μάλιστα, κατά το ρεπορτάζ έχει ακόμα οπαδούς, αν θα μπορούσαν να τους χαρακτηριστούν έτσι, που επιμένουν ότι βοηθούσε κόσμο.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι ο 65χρονος δεν είχε σημαντικά ποσά στους λογαριασμούς του, ενώ το αντίθετο ισχύει για το Γερμανό συνεργό του. Βέβαια, στην περίπτωση του Γερμανού υπήρχε και νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητά του καθώς ήταν γιατρός στην πατρίδα του.

Ένα ερώτημα που ζητά απάντηση είναι πώς βιοποριζόταν από το 2020, όταν και καταγράφηκε η τελευταία απάτη του, μέχρι σήμερα, ο 65χρονος ο οποίος συντηρούσε ένα πολύ μεγάλο σπίτι και κάλυπτε τα έξοδα της οικογένειά του.

Υπάρχουν έντονοι φόβοι ότι μπορεί να συνέχιζε τις επισκέψεις κατ’ οίκον δίνοντας θεραπείες σε κόσμο.

Αυτό θα διαλευκανθεί ενδεχομένως το επόμενο διάστημα, καθώς θα δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του και η φωτογραφία του με εισαγγελική διάταξη και έτσι εκτιμάται ότι θα «ανοίξουν στόματα».

Νέες μαρτυρίες από θύματα του ψευτογιατρού

Συγγενείς των θυμάτων μίλησαν αποκλειστικά στην ΕΡΤ για τον τρόπο με τον οποίο ενεργούσε ο δράστης. «Σταμάτησε τα χάπια που έπαιρνε τότε και έπαιρνε τα χάπια που του έλεγε ο συγκεκριμένος», είπε χαρακτηριστικά η κόρη ενός θύματος.

Ο 58χρονος πατέρας της είναι ένα από τα πέντε θύματα του 65χρονου ψευτογιατρού που έχασαν τη ζωή τους ακολουθώντας τις θεραπείες του. Του έδωσε 30.000 ευρώ για να ακολουθήσει την αγωγή που του υποσχόταν ίαση.

«Τον έβλεπα ότι του είχε δώσει πολλές ελπίδες, έβλεπα ότι είχε αναπτερωθεί το ηθικό του, του έλεγα “πατέρα ακολούθησε τις οδηγίες του”. Καθώς όμως περνούσε ο καιρός δυστυχώς κατάλαβε ότι ήταν απάτη. Τον πήρε τηλέφωνο, του είπε ότι με κοροιδεύεις, όλα αυτά που κάνεις είναι απατεωνιές, μου έδωσες ελπίδες ότι θα περπατήσω και τελικά χειροτέρεψα», πρόσθεσε η κόρη του θύματος.

«Πουλούσε» ελπίδες με… βλαστοκύτταρα – Ο τιμοκατάλογος

Ο φυσικοθεραπευτής προσποιούνταν τον νευρολόγο, διαφημίζοντας θεραπείες με βλοστοκύτταρα για ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια του καθενός, ζητούσε από 10.000 – 25.000 ευρώ για κάθε κύκλο θεραπείας. Βασικός συνεργάτης του ήταν γιατρός από τη Στουτγάρδη, μαζί με τον οποίο ζητούσαν από τα θύματά τους να ταξιδέψουν στη Γερμανία, πείθοντάς τα ότι η θεραπεία τους είναι τόσο πρωτοποριακή που δεν προσφέρεται στην Ελλάδα.

Επιπλέον, Παραολυμπιονίκης που έπεσε θύμα του, περιγράφει στην ΕΡΤ: «Είχα βάλει και το σπίτι υποθήκη για τα χρήματα που είχα δώσει. Είχα δανειστεί και μετά αναγκάστηκα να μπω και στον νόμο Κατσέλη για να γλιτώσω την πρώτη κατοικία. Έλεγε ότι είναι σε πρόγραμμα συνεργασίας με έναν γενετιστή, δηλαδή ότι αυτός ήταν μεσολαβητής και έπρεπε να γίνουν με μυστικό τρόπο στην Ελλάδα. Εγώ είχα βρεθεί και στη Γερμανία. Η αλήθεια είναι ότι πήρε ένα πεντάμηνο περίπου για να καταλάβω».

«Το παράνομο περιουσιακό όφελος αυτής της ομάδος ξεπερνά τις 900.000», σύμφωνα με τον κ. Σταύρο Κεσελίδη, Διευθυντή Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Ο Αστυνόμος Β’, κ. Χρήστος Δημητρακόπουλος εξήγησε: «Προκειμένου να πείσουν τους ασθενείς για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας ανέφεραν ότι επειδή ήταν τόσο βοηθητική ερχόταν σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιριών, ότι τη χρησιμοποιούσαν διάσημα πρόσωπα, όπως πολιτικοί, καλλιτέχνες και αθλητές, ενώ έφτανα ακόμη και στο σημείο να αμφισβητήσουν τις ήδη διαγνωσθείσες παθήσεις».

Η έρευνα της Ασφάλειας άρχισε το 2020, όταν αδερφός ασθενούς από τη Θεσσαλονίκη έκανε καταγγελία στην Αστυνομία όταν έφυγε από τη ζωή ο άνθρωπός του, ο οποίος είχε δώσει 70.000 ευρώ στον ψευτογιατρό. «Θέλω μια δικαίωση στο όνομα της μνήμης του αδερφού μου. Πώς θέλετε να αισθανθεί ένας άνθρωπος που χάνει τον αδερφό του και τον εκμεταλλεύεται κάποιος, τον πόνο του εκείνη τη στιγμή, γιατί δεν υπήρχε κάποια θεραπεία ιατρική για τη συγκεκριμένη νόσο», υποστήριξε αδερφός θύματος του ψευτογιατρού.

Την άμεση κοινοποίηση των στοιχείων του ψευτογιατρού, ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης, Κώστας Καντούρης, Άντζελα Ζούγρα, Λία Χριστάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος