Υπόθεση Πάτρας: Tην παράταση ή μη της προφυλάκισης της κατηγορούμενης αποφασίζει η έδρα

Ο συνήγορος της κατηγορουμένης Αλέξης Κούγιας επανέλαβε τη δήλωση περί «καταράκωσης του τεκμηρίου αθωότητας» και τόνισε ότι «είναι αθώα κι αυτό θα αποδειχθεί»

Με σημαντική καθυστέρηση λόγω ασθένειας μέλους του δικαστηρίου ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. Με δεδομένο ότι λήγει εντός των επόμενων ημερών το 12μηνο της προφυλάκισης της 34χρονης κατηγορούμενης ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας επανέλαβε τη δήλωση περί «καταράκωσης του τεκμηρίου αθωότητας» και τόνισε ότι «είναι αθώα κι αυτό θα αποδειχθεί».

Τόσο η 34χρονη όσο και εν ο εν διαστάσει σύζυγός της βρίσκονται στο δικαστήριο, όπου αναμένονται οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Πάτρας όπου στις 8 Απριλίου 2021 η μητέρα πήγε το 9χρονο παιδί λέγοντας ότι εμφάνιζε σπασμούς.

Η εισαγωγή έγινε την ίδια μέρα στο Νοσοκομείο. Λίγες ημέρες πριν, στις 21 Μαρτίου, είχε πεθάνει η έξι μηνών αδελφή του παιδιού η οποία κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με την 9χρονη.

Στις 11 Απριλίου 2021 και ενώ, σύμφωνα με την δικογραφία, δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα, υπέστη ανακοπή η οποία αντιμετωπίστηκε μετά από υπεράνθρωπη προσπάθεια των γιατρών επί περίπου μία ώρα. Το κοριτσάκι είχε σωθεί βγαίνοντας ωστόσο βαριά “λαβωμένο” καθώς η χαμηλή οξυγόνωση του εγκεφάλου είχε ως αποτέλεσμα το παιδί να παραλύσει στα άκρα.

Σύμφωνα με το βούλευμα, η ανακοπή της 9χρονης οφείλεται σε δηλητηρίαση με κεταμίνη από την κατηγορούμενη μητέρα της, παραδοχή που αρνείται και αμφισβητεί ως επιστημονικό δεδομένο η ίδια.

Για όσα έγιναν στο Καραμανδάνειο όταν το πρώτο παιδί της οικογένειας εισήλθε υγιέστατο και βγήκε τετραπληγικό, η Ανακρίτρια της υπόθεσης έλαβε καταθέσεις από περίπου 20 γιατρούς και νοσηλευτές που είχαν επιληφθεί εκείνης της μοιραίας εισαγωγής.

Ρεπορτάζ: Βαλέρια Δολαψάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος