Υπόθεση Πάτρας: Με καταθέσεις γιατρών η εκδίκαση για την απόπειρα δολοφονίας της πρωτότοκης κόρης της 34χρονης

Ο κύκλος των μαρτυριών, γιατρών και νοσηλευτών των Νοσοκομείων που είχαν υποδεχθεί την μεγάλη κόρη της κατηγορουμένης μητέρας από την Πάτρα , ξεκινά σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου δικάζεται  για την δολοφονία αλλά και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 9χρονου παιδιού.

Ο κύκλος των μαρτυριών, γιατρών και νοσηλευτών των Νοσοκομείων που είχαν υποδεχθεί την μεγάλη κόρη της κατηγορουμένης μητέρας από την Πάτρα , ξεκινά σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου δικάζεται  για την δολοφονία αλλά και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 9χρονου παιδιού.

Από σήμερα θα βρεθούν στο βήμα του μάρτυρα οι άνθρωποι που θα φωτίσουν την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που φέρεται να τελέστηκε εντός του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων Πάτρας. Είναι όλοι οι επιστήμονες και το προσωπικό του Νοσοκομείου όπου στις 8 Απριλίου 2021 η μητέρα πήγε το παιδί λέγοντας ότι εμφάνιζε σπασμούς.

Η εισαγωγή έγινε την ίδια μέρα στο Νοσοκομείο. Λίγες ημέρες πριν, στις 21 Μαρτίου, είχε πεθάνει η έξι μηνών αδελφή του παιδιού η οποία κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με την 9χρονη. Το πρωτότοκο παιδί είχε βιώσει ήδη σχεδόν δύο χρόνια πριν την απώλεια της  μεσαίας αδελφής της.

Στις 11 Απριλίου 2021 και ενώ, σύμφωνα με την δικογραφία, δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα, υπέστη ανακοπή η οποία αντιμετωπίστηκε μετά από υπεράνθρωπη προσπάθεια των γιατρών επί περίπου μία ώρα. Το κοριτσάκι είχε σωθεί βγαίνοντας ωστόσο βαριά “λαβωμένο” καθώς η χαμηλή οξυγόνωση του εγκεφάλου είχε ως αποτέλεσμα το παιδί να παραλύσει στα άκρα.

Σύμφωνα με το βούλευμα, η ανακοπή της 9χρονης οφείλεται σε δηλητηρίαση με κεταμίνη από την κατηγορούμενη μητέρα της, παραδοχή που αρνείται και αμφισβητεί ως επιστημονικό δεδομένο η ίδια.

Για όσα έγιναν στο Καραμανδάνειο όταν το πρώτο παιδί της οικογένειας εισήλθε υγιέστατο και βγήκε τετραπληγικό, η Ανακρίτρια της υπόθεσης έλαβε καταθέσεις από περίπου 20 γιατρούς και νοσηλευτές που είχαν επιληφθεί εκείνης της μοιραίας εισαγωγής.

Μεταξύ αυτών των καταθέσεων, φαίνεται πως κάποιες έχουν ιδιαίτερη αξία τόσο για τα επιστημονικά δεδομένα που παραθέτουν όσο και για την εν γένει συμπεριφορά της μητέρας. Κάποιοι από τους ειδικούς που θα βρεθούν στο δικαστήριο φέρεται να έχουν τονίσει πως οι εξετάσεις που έγιναν στο παιδί δεν εντόπιζαν καμία ένδειξη που να μπορεί να εξηγήσει τους σπασμούς που περιέγραφε η μητέρα, αλλά και ότι δεν είχαν εντοπίσει τις “απεικονίσεις” τους στο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα που είχαν κάνει στην 9χρονη.

Μετά τις καταθέσεις των γιατρών και των νοσηλευτών του Καραμανδάνειου θα ακολουθήσουν εκείνες των γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, του Ωνασείου και του Αγλαΐα Κυριακού όπου η πρωτότοκη κόρη κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Όλες οι καταθέσεις που θα ακουστούν από σήμερα στο δικαστήριο θα διαφωτίσουν πολλά κρίσιμα θέματα της υπόθεσης καθώς γιατροί και νοσηλευτές ουσιαστικά θα περιγράψουν την αρχή του τέλους του άτυχου παιδιού . Μία διαδρομή που τελείωσε όταν το παιδί κατέληξε στο Αγλαΐα Κυριακού εννέα μήνες μετά από την εισαγωγή στο Καραμανδάνειο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος