Υπόθεση Πάτρας – Θ. Μαντάς: Είμαστε ακόμη στο πρώτο βήμα – Έχουν πολλά να συμβούν (video)

«Στοιχεία που συνδέουν την απώλεια των άλλων δύο παιδιών με εγκληματική ενέργεια και όχι μόνο ως προς την κατηγορούμενη μητέρα αλλά και με συμμετοχή τρίτων προσώπων, εάν προκύψουν, θα είναι ασφαλή και τεκμηριωμένα αφού πλέον η έρευνα  γίνεται με δικαστική ευθύνη», εκτιμά ο ποινικολόγος Θόδωρος Μαντάς, ο οποίος μίλησε για την πρωτοφανή υπόθεση της Πάτρας στην εκπομπή «Από τις 6».

«Η απολογία της κατηγορουμένης, η προσαγωγή της και η ανακριτική διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε. Στην πραγματικότητα είναι η αρχή, είμαστε στο πρώτο βήμα και δικονομικά έχουν πολλά πράγματα να γίνουν», επισημαίνει ο ποινικολόγος Θόδωρος Μαντάς, τονίζοντας ότι όλα γίνονται πλέον με ευθύνη και εργαλεία δικαστικών λειτουργών.

«Από τη στιγμή που η ευθύνη περιήλθε στην ευθύνη δικαστικού λειτουργού, τακτικού ανακριτή και εισαγγελίας Πρωτοδικών, έχουμε αναβάθμιση ερευνών με παραγγελία ερεύνης στο σπίτι, διεύρυνση της προκαταρκτικής έρευνας, δεσμεύσεις λογαριασμών, κατασχέσεις κινητών. Είναι τεράστια η διαφορά ανάμεσα στην προανάκριση και την κύρια ανάκριση», είπε ο ποινικολόγος.

«Σήμα κινδύνου: Πόσο έγκαιρα ευαισθητοποιούνται οι δομές»

«Η υπόθεση δεν έχει προηγούμενο στα ποινικά χρονικά και αν κάτι πρέπει να ηχήσει ως σήμα κινδύνου, είναι το πόσο έγκαιρα οι δομές της ελληνικής Πολιτείας πρέπει να ευαισθητοποιούνται και να ανταποκρίνονται»,  τόνισε ο κ. Μαντάς και στο σημείο αυτό επαίνεσε τη δημοσιογραφική έρευνα των συντελεστών της εκπομπής «Από τις 6», τονίζοντας:

«Όπου διαπιστώνουμε παραλείψεις ή και πλημμέλειες των προανακριτικών αρχών ή των δημόσιων υπηρεσιών δεν πρέπει να διστάζουμε να έρχονται στο φως».

Με αφορμή όπως είπε σποτ κατά της παιδικής κακοποίησης που είδε στην ΕΡΤ, ο ποινικολόγος χαρακτήρισε «απίστευτα μικρό τον αριθμό περιπτώσεων κακοποίησης παιδιών που φτάνουν στις αρχές» και κάλεσε «να σπάσει το τείχος της σιωπής».

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Από τις 6»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος