Υπόθεση Πάτρας: Παραμένει στη φυλακή για άλλους 6 μήνες η 34χρονη μητέρα

Για έξι μήνες ακόμα παρατάθηκε η προσωρινή κράτηση της 34χρονης μητέρας από την Πάτρα με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ενόψει της συμπλήρωσης, στις αρχές Απριλίου, 12 μηνών προσωρινής κράτησης για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η 34χρονη, η οποία δικάζεται για τον θάνατο αλλά και την απόπειρα που έκανε σε βάρος της ζωής της πρωτότοκης κόρης της, θα πρέπει να παραμείνει στην φυλακή, αποδεχόμενο ανάλογη εισαγγελική πρόταση.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό, η κατηγορουμένη δικάζεται για αδίκημα που προβλέπει ποινή μέχρι και ισόβιας κάθειρξης και ως εκ τούτου η προσωρινή κράτηση μπορεί να παραταθεί μέχρι και το ανώτατο όριο των 18 μηνών που προβλέπει ο νόμος.

Σημειώνεται, ότι η κατηγορούμενη μητέρα είχε κριθεί προφυλακιστέα στις 4 Απριλίου μετά την απολογία της για την ανθρωποκτονία σε βάρος της 9χρονης. Στην πορεία τής ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη και για την απόπειρα σε βάρος του παιδιού.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης χαρακτήρισε την εισαγγελική πρόταση λιτή και δωρική, λέγοντας πως προσβάλλει νομικά τη διαδικασία. Στη συνέχεια προσπάθησε να αναδείξει κάποιες ασάφειες και αντιφάσεις που σύμφωνα με τον ίδιο έχει η δικογραφία. Τόνισε για άλλη μια φορά πως η εντολέας του είναι αθώα και πως από την αρχή η προσωρινή της κράτηση βασίστηκε στην περιρρέουσα αρνητική ατμόσφαιρα και σε συγκεχυμένα στοιχεία. Παρούσα στη δικαστική αίθουσα ήταν για άλλη μια φορά η 37χρονη όσο και ο εν διαστάσει σύζυγός της. Το κλίμα μεταξύ τους βέβαια παραμένει ιδιαίτερα ψυχρό.

Στην επόμενη δικάσιμο θα ακολουθήσει η κατάθεση της παιδιάτρου που παρακολουθούσε την 9χρονη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, εκεί όπου φέρεται να τελέστηκε η απόπειρα δολοφονίας της.

Μετά το άκουσμα της απόφασης, ο κ. Κούγιας είπε ότι ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη. Συγκεκριμένα ανέφερε: «όπως αναμένετο γιατί δεν έχει γίνει και ποτέ όταν ένας κατηγορούμενος αντιμετωπίζει αδίκημα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως το δικαστήριο αποφάσισε να συνεχίσει την προσωρινή κράτηση την οποία είχε επιβάλει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και να εξαντλήσει το 18μηνο».

Ρεπορτάζ: Βαλέρια Δολαψάκη

Πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος