Υπόθεση Πάτρας: Μήνυση για ευθύνες των γιατρών που οδήγησαν στην ανακοπή της 9χρονης

Με μήνυση κατά των γιατρών του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου για ευθύνες που οδήγησαν τον Απρίλιο του 2021 στην ανακοπή της 9χρονης από την Πάτρα, από την οποία το παιδί έμεινε τετραπληγικό, ξεκίνησε η διαδικασία ενώπιον του ΜΟΔ που δικάζει την 34χρονη μητέρα.

Ο συνήγορος ζήτησε με μήνυση να ερευνηθούν οι γιατροί για σωματική βλάβη εξ αμέλειας από υπόχρεο αλλά και για τα αδικήματα της ψεύδους βεβαίωσης και της ψεύδους κατάθεσης, καθώς θεωρεί πως έκαναν λάθος εκτίμηση για την κατάσταση της 9χρονης και ότι από δική τους ευθύνη το παιδί υπέστη ανακοπή.

Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε επίσης να κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο η παιδοκαρδιολόγος Αγγελική Καρατζά και να αναγνωσθεί η κατάθεση που έχει δοθεί στο πλαίσιο της ανάκρισης για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Όπως είπε ο κ. Κούγιας: «Η κ. Καρατζά διαψεύδει τους γιατρούς στο Καραμανδάνειο που λένε ότι επικοινώνησαν μαζί της πριν η Τζωρτζίνα πάθει την ανακοπή. Η κατάθεσή της οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση της κατηγορίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς διαψεύδει ότι δήθεν επικοινώνησαν μαζί της είτε κατά την εισαγωγή, είτε κατά τη νοσηλεία του παιδιού. Η μοναδική επικοινωνία που είχαν μαζί της ήταν μετά την ανακοπή, όταν την ρώτησαν αν είχε εξετάσει ποτέ την Τζωρτζίνα στο παρελθόν!».

Η εισαγγελέας Έδρας του ΜΟΔ, ζήτησε να γίνει δεκτό αίτημα της κατηγορουμένης καθώς όπως ανέφερε: «Έχει προκύψει από την αποδεικτική διαδικασία ότι οι γιατροί καταθέτουν πως επικοινώνησαν μαζί της. Υπάρχει λόγος κλήτευσης της κ. Καρατζά λοιπόν για να καταθέσει. Σχετικά με το αίτημα ανάγνωσης του εγγράφου της κατάθεσής της που ανήκει σε άλλη δικογραφία και αφορά τα άλλα παιδιά, θεωρώ ότι δεν πρέπει να αναγνωσθεί στο παρόν δικονομικό στάδιο. Πρέπει να επιφυλαχθούμε» ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας.

Η δίκη συνεχίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος