Υπόθεση Πάτρας: Μαρακάκης – Ρήγας για τα στοιχεία – «κλειδιά» της έρευνας και τα νέα στοιχεία (video)

Μοναδική ύποπτη για την ανθρωποκτονία και των δύο μικρότερων παιδιών θεωρείται η προφυλακισμένη μητέρα, που ήδη κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών θα περάσουν το κατώφλι των φυλακών, για να παραδώσουν στην 33χρονη κλήτευση για ανωμοτί κατάθεση, έπειτα από την εισαγγελική παραγγελία.

Για μια ενδελεχή έρευνα προκειμένου να επαναπροσδιοριστούν οι λόγοι για τους οποίους έφυγαν από τη ζωή τα δύο πρώτα παιδιά, έκανε λόγο ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

«Απομένει να διαπιστώσουν οι αρχές – αν δεν έχουν κάνει ήδη, ότι πίσω από αυτό βρίσκεται η μητέρα των παιδιών. Εάν αυτό συμβεί θα ασκηθούν νέες ποινικές διώξεις κατά συρροή για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.

Ειδικά στην περίπτωση της Ίριδας, έγινε γνωστό ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το μωρό, ήδη νεκρό. Οι μόνοι που βρίσκονταν στον χώρο κατά το θάνατό του ήταν η μητέρα και η θεία του» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Είναι αλήθεια ότι το πόρισμα Καλόγρηα – Καρακούκη ξεκλείδωσε αυτή την υπόθεση ως προς το αίτιο του θανάτου των δύο ανήλικων παιδιών, από εκεί και πέρα η Αστυνομία και το ανθρωποκτονιών είχαν την υποχρέωση να βρουν τον τόπο, το ποιος, πότε και με ποιόν τρόπο έκανε αυτή την πράξη» τόνισε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας Νίκος Ρήγας, στην ίδια εκπομπή.

«Είναι σόφρων να μην εισχωρήσουμε σε λεπτομέρειες, η προανάκριση είναι μυστική – όπως και η ανάκριση», πρόσθεσε ακόμη ο ίδιος.

Ανάμεσα στα σημαντικά στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, είναι η έκθεση της κλινικής ψυχολόγου για τις ζωγραφιές της 9χρονης. Η ψυχολόγος εμφανίζεται σίγουρη πως η 9χρονη αποτύπωνε την αγωνία της σε σχέση με το θάνατο των δύο μικρότερων κοριτσιών, αλλά και για τη δική της σωματική ακεραιότητα, ζητώντας στήριγμα στον πατέρα.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος