Υπόθεση Φουρθιώτη: Μ. Σάββατο απολογείται στον ανακριτή (video)

Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για τις κακουργηματικές κατηγορίες σε βάρος του θα κληθεί να δώσει το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στον Ανακριτή ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του, που παραμένουν στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Ο παρουσιαστής, ο οποίος παραμένει στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ  και διώκεται για 2 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα, θα κληθεί να απαντήσει για τις κλήσεις που έκανε στους δύο συγκατηγορούμενούς του, όπως και για τις καταθέσεις που έδωσαν οι τελευταίοι και ανέφεραν ότι ο Μένιος Φουρθιώτης τους είχε ζητήσει να του βρούνε άτομα στα οποία θα έδινε περισσότερα λεφτά για παράνομες πράξεις.

Παράλληλα, η Αστυνομία αναζητά απαντήσεις για την υπόθεση αλλά και για παλιότερες ανεξιχνίαστες επιθέσεις με επίκεντρο τον Μένιο Φουρθιώτη.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται:

  • 17 σκληροί δίσκοι
  • 5 υπολογιστές, σταθεροί και λάπτοπ
  • 28 κάρτες sim
  • 20 κινητά τηλέφωνα

Η ανάλυση γίνεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών με ειδικές τεχνικές ανάκτησης δεδομένων.

Η προσοχή των Αρχών στρέφεται και προς τις καταγγελίες Βαξεβάνη περί συμβολαίου θανάτου σε βάρος του από τον παρουσιαστή, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε από την Εισαγγελία.

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.- Δίωξης εκβιαστών για δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις:

Η πρώτη υπόθεση αφορά επίθεση στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στον Διόνυσο στις 13 Αυγούστου του 2020. Τότε οι άγνωστοι δράστες είχαν προκαλέσει έκρηξη. Ο παρουσιαστής είχε καταγγείλει τότε ότι η έκρηξη συνδεόταν με την έκδοση της εφημερίδας που ετοίμαζε.

Η δεύτερη υπόθεση είναι η επίθεση στις 10 Ιανουαρίου του 2021 έξω από το στούντιο όπου εργάζεται ο Μ. Φουρθιώτης. Εκεί άγνωστοι είχαν πυρπολήσει το αυτοκίνητο του στενού συνεργάτη του, του δημοσιογράφου που συντονίζει την εκπομπή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ενδεικτικό της έντασης των ερευνών είναι ότι οι καταθέσεις συνεχίστηκαν στη Δίωξη Εκβιαστών και σήμερα.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης, Νίκος Κουντούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος