Υπόθεση 53χρονου στον Κολωνό: «Είναι αποφασισμένος να πει ολόκληρη την αλήθεια – Σήμερα δεν τον εκπροσωπώ», δήλωσε ο δικηγόρος Β. Νουλέζας

Array

Ο ποινικολόγος Βασίλης Νουλέζας, το όνομά του οποίου συζητήθηκε για το εάν θα αναλάβει την υπεράσπιση του βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, μίλησε στην ΕΡΤ για το εάν τελικά τον εκπροσωπήσει στην υπόθεση για τα κακουργήματα για τα οποία διώκεται.

«Το απόγευμα της Τρίτης 11 Οκτωβρίου είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον κύριο κατηγορούμενο, ο οποίος κρατείται στην ΓΑΔΑ και ο οποίος μου εξέθεσε συνοπτικά τα πραγματικά περιστατικά» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο κ. Νουλέζας.

Ερωτηθείς για το αν θα αναλάβει την εκπροσώπηση του 53χρονου, τα στοιχεία του οποίου δημοσιοποίηθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται την οργή της κοινωνίας. Ωστόσο, για τον αναλάβει την υπόθεση θα πρέπει πρώτα να έχει διαβάσει τη δικογραφία και να έχει λάβει εξηγήσεις από τον κατηγορούμενο για το υποκειμενικό και αντικειμενικό στοιχείο των αδικημάτων. «Μιλάμε για ένα βιασμό ενός ανήλικου παιδιού που έχει συμπληρώσει μόλις τα 12 χρόνια, δηλαδή μιλάμε για εξαναγκασμό σε εξώγαμο συνουσία χωρίς τη θέλησή του, με τη χρήση βίας και σωματική βία» ανέφερε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον κ. Νουλέζα μέχρι το πρωί της Τετάρτης (12/10) δεν είχε λάβει έγγραφη εξουσιοδότηση και αμοιβή για να τον εκπροσωπήσει στην αποτρόπαιη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που συνταράσσει την ελληνική κοινωνία.

Δεν δέχεται τις κατηγορίες

«Αντιλαμβάνεστε μια τέτοια υπόθεση που προκαλεί κοινωνική κατακραυγή και έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο έχει πάντοτε παρενέργειες για τους νομικούς παραστάτες» είπε. Ερωτηθείς τι του είπε ο βασικός κατηγορούμενος για παιδοβιασμό και trafficing τόνισε ότι δηλώνει αθώος. «Δεν αποδέχεται τις κατηγορίες. Είναι αποφασισμένος να μιλήσει και να πει ολόκληρη την αλήθεια και αν χρειαστεί, να κατονομάσει ανθρώπους ανεξαρτήτως που βρίσκονται» είπε ο κ. Νουλέζας, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν είναι βέβαιος για το εάν αυτή η υπόθεση συμπαρασύρει πολλούς ακόμη. Μη ξεχνάμε ότι από τις έρευνες της ΕΛΑΣ εντοπίστηκαν συνολικά 213 παιδόφιλοι οι οποίοι εκδήλωσαν διαδικτυακά ενδιαφέρον να βιάσουν το ανήλικο παιδί.

Όσον αφορά το αν θα αναλάβει την εκπροσώπηση του 53χρονου φερόμενου παιδεραστή δεν ήταν σαφής, λέγοντας ότι για σήμερα Τετάρτη (12/10) δεν έχει λάβει έγγραφη εξουσιοδότηση και ειδική εντολή από τον κατηγορούμενο και την οικογένειά του.

«Εάν δεν δω τη δικογραφία, δεν θα τον αναλάβω. Σήμερα δεν τον εκπροσωπώ» δήλωσε ο ο γνωστός δικηγόρος για τον 53χρονο άνδρας σε βάρος του οποίου ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση του 12χρονου κοριτσιού.

Όπως είπε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον «εκείνος υποστηρίζει ότι φέρθηκε άψογα στην οικογένεια του, συνέδραμε και ποτέ δεν θα έφτανε στο σημείο στη θέση του να βλάψει ένα ανήλικο παιδί».

Θα πρέπει να διαβάσω τη δικογραφία για να τον αναλάβω

«Κάθε κατηγορούμενος, επειδή υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας, μέχρι την αμετάκλητη καταδίκη του, είναι αθώος» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Νουλέζα, δεν αποκλείεται να αναλάβει την υπεράσπισή του εφόσον πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις και με βάση τον Κώδικα Αξιών και Ηθικής που υπηρετεί

«Είναι ασύλληπτο, αδιανόητο, τραγικό και φρικτό να έχει ζήσει μια τέτοια εμπειρία ένα 12χρονο παιδί που πρέπει όλοι να προστατεύσουμε ως κοινωνία», πρόσθεσε ο ποινικολόγος ο οποίος δήλωσε ότι στιγματίζεται ο συνήγορος υπεράσπισης σε ανάλογες περιπτώσεις.

«Δεν δέχεται ό,τι διέπραξε τα ειδεχθή αποτρόπαια αυτά αδικήματα που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Θεωρεί ότι προσπάθησαν έντεχνα. Σχεδίασαν κάποιοι να τον εγκλωβίσουν, να τον παγιδεύσουν προκειμένου να εξοντωθεί ηθικά και κοινωνικά ίσως και αλλά και πολιτικά. Ήδη αποπέμφθηκε η σύζυγος του από το συνδυασμό του δημάρχου Αθηνών», συμπλήρωσε ο κ. Νουλέζας μεταφέροντας όσα ισχυρίστηκε ο 53χρονος κατηγορούμενος για την υπόθεση του Κολωνού.

Να σημειωθεί ότι τις 1.000 σελίδες ξεπερνάει η δικογραφία που έχει σχηματίσει η Υποδιεύθυνση προστασίας Ανηλίκων για την δράση του 53χρονου, με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, μηνύματα, καταθέσεις , φωτογραφίες και σκληρά βίντεο.

Οι αστυνομικοί του τμήματος ανηλίκων ερευνούν αν ο κατηγορούμενος δρούσε μόνος του, ή εμπλεκόταν σε μεγάλο κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών.

Σε βάρος του 53χρονου ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένη εμπορία ανθρώπων και οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος