Κολωνός: Ερευνάται η ύπαρξη κυκλώματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών

Array

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις αποκαλύψεις για την υπόθεση του Κολωνού. Μόνος του σε κελί της ΓΑΔΑ κρατείται ο 53χρονος άνδρας σε βάρος του οποίου ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση του 12χρονου κοριτσιού. Ο κατηγορούμενος βαρύνεται και για το αδίκημα της διακεκριμένης εμπορίας ανθρώπων, ενώ δίωξη του ασκήθηκε και για παράνομη οπλοκατοχή. Με εισαγγελική διάταξη δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 53χρονου φερόμενου μαστροπού και βιαστή και του 42χρονου βιαστή της ανήλικης.

Σε ανάλογη κίνηση θα προχωρούν οι εισαγγελικές αρχές και για τα άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν σε νοσηρές πράξεις κατά της 12χρονης. Κάθε φορά που θα ταυτοποιείται κάποιος και προκύπτουν στοιχεία σε βάρος του τότε θα καταργείται το πέπλο της ανωνυμίας και θα δημοσιοποιούνται τα στοιχεία του.

Στα σκοτεινά μονοπάτια του διαδικτύου, αναζητούν οι ερευνητές των εγκληματολογικών εργαστηρίων τα ηλεκτρονικά ίχνη των συνομιλητών του 53χρονου φερόμενου παιδεραστή.

Ο κατηγορούμενος είχε δημιουργήσει τρία ψεύτικα προφίλ με φωτογραφίες της 12χρονης σε ανώνυμα Chat , και από εκεί ψάρεψε τους 213 ενδιαφερόμενους πελάτες, που ήταν έτοιμοι να δώσουν από 50 έως 100 ευρώ για να εκμεταλλευτούν και να κακοποιήσουν με το παιδί.

“Όλοι όσοι πήγαν με το παιδάκι έχουν αφήσει ίχνη και μπορούν να βρεθούν. Αυτά που λένε ότι μπήκαν στο ανώνυμο δίκτυο και δεν μπορούν να βρεθούν είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Στο ανώνυμο δίκτυο δεν αφήνεις ίχνη, αλλά μόλις φύγεις από αυτό, αφήνεις ίχνη.” δήλωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης Πρόεδρος του CSI Institute.

Τις 1.000 σελίδες ξεπερνάει η δικογραφία που έχει σχηματίσει η Υποδιεύθυνση προστασίας Ανηλίκων για την δράση του 53χρονου, με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, μηνύματα, καταθέσεις , φωτογραφίες και σκληρά βίντεο. Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει αρχικά 16 άτομα, τα οποία σύμφωνα με την κατάθεση της ανήλικης την κακοποίησαν σεξουαλικά και αναμένεται να ταυτοποιηθούν.

“Θεωρώ ότι θα προκύψουν και άλλα άτομα γιατί υπάρχουν στοιχεία. Αν κάνουν καλά την δουλειά τους, όπως την έχουν κάνει μέχρι τώρα θα προκύψουν και άλλα άτομα” επισήμανε η Ασπασία Ταραχοπούλου δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης

Οι αστυνομικοί του τμήματος ανηλίκων ερευνούν αν ο κατηγορούμενος δρούσε μόνος του, ή εμπλεκόταν σε μεγάλο κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών.

Σε βάρος του 53χρονου ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, (ΕΦΕ) για διακεκριμένη εμπορία ανθρώπων και οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος.

Η υπόθεση πυροδοτεί πολιτική αντιπαράθεση, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των ονομάτων όλων των εμπλεκομένων.

«Θέμα τιμής του νομικού μας πολιτισμού να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα όλων αυτών που διεκδικούσαν να πάρουν σειρά για να βιάσουν το παιδί. Ήταν ένας από τα μέλη της ΝΔ, έπαψε από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το θέμα» σημείωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για τον 53χρονο, που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση του 12χρονου κοριτσιού.

«Να μας ενημερώσει ο κ. Θεοδωρικάκος και για τις ενέργειες που όφειλε ήδη να έχει προβεί: Ποιες οι σχέσεις του 53χρονου παιδοβιαστή με τον διοικητή του ΑΤ Κολωνού και γιατί δεν δέχθηκαν την μητέρα του παιδιού όταν πήγε να καταγγείλει τα αποτρόπαια εγκλήματα;» υπογράμμισε ο Χρήστος Σπίρτζης, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ.

“Δεν μπορεί, μια τόσο τραγική και ξεκάθαρη απ’ ότι φαίνεται ιστορία, να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και μάλιστα από αυτούς που στο παρελθόν ως Κυβέρνηση μείωσαν τις ποινές για τέτοιου είδους ειδεχθή εγκλήματα” δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στην υπόθεση του Κολωνού με τη 12χρονη.

Ο 53χρονος και ο 42χρονος συγκατηγορούμενός του, για τον βιασμό της 12χρονης, έχουν λάβει προθεσμία να απολογηθούν αύριο.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος