Υπόθεση 12χρονης: Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των δύο δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας – «Στοχοποιούμαστε» λένε οι συνήγοροι των κατηγορουμένων

Σύνοψη
  • Στην επόμενη συνεδρίαση θα ξεκινήσουν τις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι των 26 κατηγορουμένων
  • Νωρίτερα εξέδωσε ανακοίνωση και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, για την κριτική που ασκείται στην εισαγγελική λειτουργό

Συνεχίζεται από τις 9 το πρωί στη δίκη για τον βιασμό και την εκπόρνευση της 12χρονης, στον Κολωνό με την αγόρευση των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Έχουν ολοκληρωθεί οι αγορεύσεις των δύο εκ των τριών δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας, της κ. Tαραxοπούλου και της κ. Ψαράκη.

Η διαδικασία έχει σταματήσει για μισή ώρα, προκειμένου να αγορεύσει στη συνέχεια και ο τρίτος δικηγόρος που εκπροσωπεί την ανήλικη από τον Κολωνό και τα μέλη της οικογένειάς της και έτσι να ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία για σήμερα. Στην επόμενη συνεδρίαση θα ξεκινήσουν τις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι των 26 κατηγορουμένων.

Νωρίτερα, με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τους κατηγορουμένους προχώρησαν σε μία δήλωση διαμαρτυρίας ενώπιον των δικαστών και της εισαγγελέως, λέγοντας ότι έχουν στοχοποιηθεί εδώ και δύο ημέρες μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής αγόρευσης, επειδή, όπως λένε, ασκούν τα καθήκοντα του υπερασπιστή και με τα όσα διατυπώνονται στο Δημόσιο διάλογο από εξωθεσμικούς φορείς, καταλύουν το κράτος δικαίου και καταρρίπτουν το τεκμήριο της αθωότητας.

Νωρίτερα εξέδωσε ανακοίνωση και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, για την κριτική που ασκείται στην εισαγγελική λειτουργό στη δίκη της 12χρονης από τον Κολωνό, στην οποία αναφέρουν ότι είναι ευπρόσδεκτη η καλόπιστη κριτική από εξωθεσμικούς φορείς, αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια και να μην λειτουργεί ως μοχλός πίεσης για τους ανεξάρτητους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Η καλόπιστη κριτική προς τη δικανική κρίση των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών είναι πάντοτε σεβαστή, πλην όμως δεν επιτρέπεται στο βωμό της ικανοποίησης της κοινής γνώμης και του λαϊκού αισθήματος, να υπερβαίνει κάθε μέτρο σεβασμού και ευπρέπειας και να χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης και προσβολής του ελεύθερου και ανεξάρτητου φρονήματος τους.

Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς το πρωί, είχαν συγκεντρωθεί φορείς και συλλογικότητες έξω από το Εφετείο επί της οδού Λουκάρεως, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ως προς το απαλλακτικό σκέλος της εισαγγελικής πρότασης για τον βασικό κατηγορούμενο, τον 57χρονο ιδιοκτήτη του μίνι μάρκετ, ζητώντας την καταδίκη του για όλα τα αδικήματα που κατηγορείται, αλλά και ζητώντας την απαλλαγή της 38χρονης κατηγορούμενης μητέρας της ανήλικης.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος