Ένωση Εισαγγελέων για την κριτική στην δίκη Κολωνού: Σεβαστή, αρκεί να μην χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης

Σύνοψη
  • Στην ανακοίνωση τονίσεται πως είναι σεβαστή η κριτική αρκεί να μην υπερβαίνει τα όρια και χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης στους ανεξάρτητους λειτουργούς της δικαιοσύνης

Άνακοινωση εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελεων για την κριτική και τις επιθέσεις στην εισαγγελέα της δίκης Κολωνού για την υπόθεση της 12χρονης.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως είναι σεβαστή η κριτική, αρκεί να μην υπερβαίνει τα όρια και χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης στους ανεξάρτητους λειτουργούς της δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή δημοσιεύματα με απαξιωτικούς τίτλους, αλλά και δηλώσεις δικηγόρων και πολιτικών προσώπων, που στρέφονται σε βάρος εισαγγελικής λειτουργού για το περιεχόμενο της πρότασής της σε δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, χωρίς να υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης, τονίζει ότι η καλόπιστη κριτική προς τη δικανική κρίση των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών είναι πάντοτε σεβαστή, πλην όμως δεν επιτρέπεται, στο βωμό της ικανοποίησης της κοινής γνώμης και του λαϊκού αισθήματος, να υπερβαίνει κάθε μέτρο σεβασμού και ευπρέπειας και να χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης και προσβολής του ελεύθερου και ανεξάρτητου φρονήματός τους.

Εκφράζει δε για πολλοστή φορά την ανησυχία της για τις τακτικές λεκτικής βαρβαρότητας σε βάρος των λειτουργών της Δικαιοσύνης, από όπου κι αν προέρχονται, και επισημαίνει ότι πρακτικές αυτού του είδους δεν αρμόζουν σε ένα κράτος δικαίου. Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος