Υποδοχή του 2022 με περιορισμούς στους εορτασμούς

Με περιορισμένους εορτασμούς υποδέχθηκε ο πλανήτης το 2022, την 3η χρονιά της πανδημίας, με την μετάλλαξη Όμικρον να σαρώνει όλες τις χώρες, αλλά και με κάποιες ενδείξεις ελπίδας να αχνοφαίνονται για έξοδο από τη δίνη του κορονοϊού.

Σ` αυτό το πλαίσιο γιορτάστηκε η αλλαγή του χρόνου και στην Ελλάδα, με ένα χορό φαντασμαγορικών πυροτεχνημάτων, μηνύματα ελπίδας για καλή χρονιά, αλλά χωρίς τις συνήθεις εορταστικές εκδηλώσεις προς αποφυγήν της διασποράς του κορονοϊού.

Το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς δεν θύμιζε σε τίποτα άλλες χρονιές. Είχε περιορισμούς, μάσκες και ιδιαίτερη ανησυχία για την ραγδαία εξάπλωση της ‘Ομικρον.

Ο κόσμος ήταν λιγοστός στους δρόμους, καθώς τα εστιατόρια έκλεισαν στις 2, κάποια μάλιστα λόγω ακυρώσεων έκλεισαν και νωρίτερα ή δεν άνοιξαν καθόλου.

Αν και η πανδημία επέβαλε τους δικούς της κανόνες και φέτος, ταυτόχρονα κινητοποίησε τις δυνάμεις της αλληλεγγύης, με πολλούς δήμους να προσφέρουν “πακέτα αγάπης” στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, αλλά δώρα στα παιδιά των αδύναμων οικονομικά οικογενειών.

Υποδοχή του 2022 με περιορισμούς στους εορτασμούς
Πειραιάς – ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Την ίδια ώρα, αποχαιρετήσαμε το 2021 με νέο ρεκόρ κρουσμάτων, καθώς καταγράφηκαν 40.560 νέες μολύνσεις, 76 θάνατοι και 627 διασωληνωμένοι.

Μηνύματα αισιοδοξίας και ευχές να τελειώσει το συντομότερο η πανδημία, περιλαμβάνουν οι δηλώσεις της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσία του τόπου για το νέο έτος.

“Το 2022 θα είναι έτος ανάτασης” τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και υπογραμμίζει ότι “ο μαζικός εμβολιασμός είναι το πιο ισχυρό μας όπλο για να νικήσουμε τον ιό”. “Ζούμε στην εποχή των ανεξάντλητων δυνατοτήτων, αλλά και των επώδυνων αντιθέσεων”, προσθέτει η κ. Σακελλαροπούλου, σημειώνοντας πως στην ανασφάλεια των καιρών, η δημοκρατία μας αντιτάσσει το ιστορικό της βάθος και τη συνοχή της.

“Έχουμε τις δυνάμεις να αφήσουμε πίσω την τρικυμία, ώστε τον χειμώνα της αβεβαιότητας να διαδεχθεί η άνοιξη της ελπίδας. Αρκεί να μείνουμε ενωμένοι, ώριμοι και προσεκτικοί”, επισημαίνει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει θαύμα της επιστήμης τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, ενώ δεσμεύεται ότι και πάλι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα σε όσους πλήττονται.

“Ζούμε την αλλαγή του χρόνου σε κλοιό ανασφάλειας και αβεβαιότητας, αλλά το 2022 μπορεί και πρέπει να γίνει η χρονιά της μεγάλης αλλαγής για τις ζωές μας, για την κοινωνία, για την Ελλάδα”, αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

“Να προετοιμαστεί καλύτερα η ανθρωπότητα για να απαντήσει με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη στις πολύ μεγάλες προκλήσεις”, ευχήθηκε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Καλή και αγωνιστική χρονιά εύχεται το ΚΚΕ, ενώ στις δυνατότητες των Ελλήνων αναφέρονται Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Πηγές: EΡΤ, Α’ Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος