Yποχρεωτική η Κλαδική Σύμβαση των Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Tην ικανοποίησή της εξέφρασε η ΓΣΕΕ για την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας, να κηρύξει υποχρεωτική την Κλαδική Σύμβαση των Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία: “Η υποχρεωτικότητα και η επεκτασιμότητα της Σύμβασης, θα ωφελήσει χιλιάδες εργαζόμενους αφού πλέον αυτή θα αφορά στο σύνολο των ξενοδοχοϋπαλλήλων της χώρας.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, αποδεικνύει με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο την αποτελεσματικότητα των Συνδικάτων και του αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό.

Η συλλογική ρύθμιση στα ξενοδοχεία θέτει όρους ισότητας στις αμοιβές αλλά και στις εργασιακές σχέσεις στον κλάδο, διασφαλίζοντας το κρίσιμο δικαίωμα της επαναπρόσληψης για το σύνολο των εργαζομένων στα ξενοδοχεία.

Η ΓΣΕΕ, θα βρίσκεται στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων και θα παρακολουθεί την εφαρμογή και την τήρηση των μέτρων που εμπεριέχονται στην Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους”.

Aπό την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού, με ανοιχτή επιστολή στον Υπ. Εργασίας, αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζεται καλύτερα από τον καθένα πόσο σημαντικό είναι να συνεχιστεί η στήριξη των εργαζομένων μέχρι να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Η εστίαση μπορεί να άνοιξε 3 Μαΐου και ο Τουρισμός σήμερα, όμως χιλιάδες εργαζόμενοι παραμένουν εκτός εργασίας.
Στην εστίαση περίπου 82.500 επιχειρήσεις δεν άνοιξαν καθώς δεν διαθέτουν εξωτερικό χώρο.

Ενώ στον Τουρισμό είναι γεγονός πως ο κλάδος θα ξεκινήσει ουσιαστικά το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου, επομένως ο πρώτος μισθός θα έρθει Ιούλιο.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ειδικότερα κ. Υπουργέ,

Θα πρέπει για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο για τους εργαζόμενους με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης να επανέλθει το μέτρο της αναστολής σύμβασης ακόμα και μονομερώς.

Να σας θυμίσουμε κ. Υπουργέ πως ήδη έχουμε χάσει τον Απρίλιο, αφού υπό κανονικές συνθήκες θα δουλεύαμε από αρχές Απριλίου.

Για όσους δεν έχουν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης να συνεχιστεί επίσης για τους μήνες Μάιο & Ιούνιο η οικονομική στήριξη που δόθηκε και τους προηγούμενους μήνες.

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.

Παράλληλα ακόμα δυστυχώς δεν έχουν εμφανιστεί τα ένσημα μας στον ΕΦΚΑ από πέρυσι όσων ήταν σε μονομερή αναστολή σύμβασης.

Επειδή λοιπόν κ. Υπουργέ τα προβλήματα που έχουμε είναι πολλά, ζητούμε άμεσα συνάντηση (μέσω τηλεδιάσκεψης) μαζί σας, ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος