Υπό «ομηρία» πλοίο ελληνικών συμφερόντων στα στενά του Ορμούζ – Σε εξέλιξη ενέργειες από το ελληνικό ΥΠΕΞ

Συναγερμός έχει σημάνει στα υπουργεία Ναυτιλίας και Εξωτερικών καθώς, πλοίο ελληνικών συμφερόντων με σημαία Παναμά και Έλληνα καπετάνιο, περικυκλώθηκε από σκάφη των Φρουρών της Επανάστασης στα Στενά του Ορμούζ, στο Ιράν.

Το ΥΠΕΞ έχει ήδη ξεκινήσει τις ενέργειες οι οποίες προβλέπονται σε τέτοιες καταστάσεις όπως επικοινωνίες με πρεσβείες και τις αρχές της περιοχής ζητώντας επί της ουσίας επίσημη ενημέρωση για το τι ακριβώς έχει συμβεί. Δηλαδή αν πρόκειται για πειρατεία, αν ο Έλληνας πλοίαρχο βρίσκεται σε κατάσταση ομηρίας, αν το δεξαμενόπλοιο έχει κατασχεθεί ή αν τελικά πρόκειται για έναν απλό ή και ενδεχομένως διεξοδικό έλεγχο.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο αμερικανικός 5ος στόλος αναφέρει ότι στην κατάσχεση του πλοίου έχει προχωρήσει η δύναμη του Ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης και εισαγγελέας του Ιράν αναφέρει πως πρόκειται για εκτέλεση δικαστικής εντολής, λέγοντας ότι επί της ουσίας είναι αντίποινα τα οποία έλαβαν χώρα. Στο δεξαμενόπλοιο επιβαίνουν εκτός από τον πλοίαρχο ακόμα 29 άτομα ως πλήρωμα από τις Φιλιππίνες και τη Σρι Λάνκα.

Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου

Σχετικό Άρθρο: Ρεσάλτο σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος