Βουλή: Το μεσημέρι η ονομαστική ψηφοφορία για τη ΛΑΡΚΟ, μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ

Σφοδρή αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Ολομέλεια για την  τροπολογία εξυγίανσης της ΛΑΡΚΟ.

Για προσχεδιασμένο έγκλημα κατήγγειλε την κυβέρνηση η αντιπολίτευση. Τα μέτρα που θεσπίζονται δεν αφήνουν κανέναν απέξω, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας στα πυρά που δέχεται από την αντιπολίτευση, για την κυβερνητική τροπολογία.

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας επί του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με επίκεντρό της την επίμαχη τροπολογία, άρχισε στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη μία, ξημερώματα Τετάρτης.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο υπουργός Οικονομικών, αναφέρθηκε στη ΛΑΡΚΟ σημειώνοντας ότι την τελευταία 10ετία, από τον κρατικό προϋπολογισμό, δόθηκαν μόνο από τη σημερινή κυβέρνηση 53 εκατομμύρια.

«Εσείς δεν δώσατε ούτε ένα ευρώ στη ΛΑΡΚΟ. Απλά αυξάνατε τα χρέη. Πληρώνονταν οι εργαζόμενοι και χρωστούσατε παντού», είπε ο υπουργός Οικονομικών, απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και αναφέρθηκε στα οικονομικά στοιχεία για τη ΛΑΡΚΟ, την τελευταία 10ετία. Κοντά σε αυτά, ο κ. Σταϊκούρας υπενθύμισε ότι η χώρα κατηγορήθηκε για δυνητικές παράνομες κρατικές ενισχύσεις, από το 2014 και μετά.

«Η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ κατατέθηκε εμπροθέσμως. Είναι από τις περιπτώσεις, στις οποίες τηρήθηκε κατά γράμμα ο Κανονισμός», είπε ο εισηγητής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Σαρακιώτης, κατέθεσε στοιχεία από τους ισολογισμούς της εταιρείας υπεραμυνόμενος της κατηγορίας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρεωκόπησε τη ΛΑΡΚΟ. Σχολίασε δε ότι την ίδια μέρα στην οποία ψηφίζονται τα μπόνους των τραπεζιτών, την ίδια μέρα,  η κυβέρνηση έφερε στη βουλή και την απόλυση όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ»

Η ειδική αγορήτρια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Τόνια Αντωνίου ανέφερε ότι «η Νέα Δημοκρατία βάζει στην πράξη λουκέτο οριστικά στη ΛΑΡΚΟ με την απόλυση των εργαζομένων της από τον ειδικό διαχειριστή.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης υπογράμμισε πως ενώ υπάρχει απαίτηση του συνόλου των εργαζομένων, του συνόλου των συνδικαλιστικών φορέων, να αποσυρθεί η «τροπολογία του αίσχους» για τη ΛΑΡΚΟ, η Κυβέρνηση με «πρωτοφανή κυνισμό» καταδικάζει σε αφανισμό εκατοντάδες εργαζόμενους.

Ο ειδικός αγορητής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης αναφέρθηκε στις «λεπτομέρειες του εγκλήματος», για τη ΛΑΡΚΟ. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μέσω τις ειδικής διαχείρισης  «αγόρασε» χρόνο με  πρόσχημα τον διάλογο με τους εργαζόμενους  και την ίδια ώρα φέρνει στη βουλή τροπολογία που στην ουσία του απολύει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος