Βουλή: Σκληρή αντιπαράθεση Γεωργιάδη – Βίτσα για Νοvartis

Κλίμα θερμής πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Διονύσης Μποτώνης, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, και του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βίτσα η οποία αφορούσε την υπόθεση Novartis και την αρχειοθέτηση σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του κ. Γεωργιάδη από την ελληνική δικαιοσύνη.

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε από τον κ. Βίτσα να ζητήσει συγγνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος προσωπικά, γιατί όπως είπε πέντε και πλέον χρόνια δέχθηκε τόνους λάσπης και συκοφαντίας.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Μετά από πέντε χρόνια λάσπης, συκοφαντίας και απόπειρας πολιτικής και φυσικής μου εξόντωσης από το ΣΥΡΙΖΑ, θα πάρει ένας από σας το λόγο να ζητήσει συγνώμη;[… ] Κι εσύ κύριε Ξανθέ ως διάδοχος μου μακρύτερος στο υπουργείο ξέρετε πολύ καλά αν οι πολιτικοί είχε ωφελήσει τη Νοβάρτις η όχι, αλλά σιωπήσατε […] Και δεν είχατε τα μούτρα να πείτε ένα συγνώμη μετά από όλα αυτά. Ντροπή σας».

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Βίτσας είπε ότι «θεωρούμε ότι έχετε πολιτική ευθύνη σαν κυβέρνηση κι εσείς ο ίδιος ως υπουργός Υγείας για το σκάνδαλο Novartis κατ’ ελάχιστον το θεωρούμε. Οπότε θα περιμένετε πάρα πολύ για να σας ζητήσουμε συγγνώμη, δε θα σας δώσουμε αυτή τη χαρά».

Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος