Βιασμός 24χρονης – Κ. Πετρουλάκη: Οι δράστες θα είχαν ταυτοποιηθεί με ιατροδικαστική εξέταση (video)

Με εντολή εισαγγελέως ξεκινούν έρευνες για κύκλωμα μαστροπείας στη Θεσσαλονίκη, μετά από την καταγγελία 24χρονης για βιασμό με τρεις δράστες σε σουίτα ξενοδοχείου, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Κι ενώ  αναμένεται το αποτέλεσμα της τοξικολογικής εξέτασης για να επιβεβαιωθεί «αν της είχαν βάλει κάτι στο ποτό της», οι ειδικοί εξηγούν ότι οι δράστες θα μπορούσε να έχουν ταυτοποιηθεί με γενετικό υλικό από ιατροδικαστική εξέταση, η οποία όμως δεν έγινε εγκαίρως.

«Μιλάμε για κοπέλα που βιάστηκε εκεί όπου προσκλήθηκε για να περάσει καλά, σε πλαίσιο που αισθανόταν προστατευμένη. Η επόμενη ημέρα, ήταν Πρωτοχρονιά και είμαι σίγουρη ότι δεν υπήρχε δυνατότητα να εξεταστεί ιατροδικαστικά», είπε η Κική Πετρουλάκη, ψυχολόγος και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας, για την υπόθεση της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Μίλησε η 24χρονη «για να μην περάσει τα ίδια και άλλη νέα γυναίκα»

«Δεν έχει συλλεχθεί γενετικό υλικό ταυτοποίησης των δραστών και την ευθύνη την έχουμε εμείς», τόνισε η Κική Πετρουλάκη εξηγώντας ότι σε όποια αργία υπάρχει ιατροδικαστής μόνο για ανθρωποκτονίες.

Η 24χρονη μίλησε για την υπόθεση για να μην περάσει τα ίδια και άλλη νέα γυναίκα ανεξάρτητα με το πόσο οικονομικά ισχυροί είναι αυτοί οι άνθρωποι, τόνισε η ψυχολόγος.

Σ. Βλάχος: «Ακόμη και για εκδιδόμενη το όχι είναι όχι»

Η αρχή της κοινωνίας και του νόμου είναι ότι ακόμη ακόμη και έναντι χρημάτων σταματάει συναίνεση και αρχίζει ο βιασμός όταν μα γυναίκα λέει όχι, τόνισε ο δικηγόρος Σιώνης Βλάχος. ‘Αλλο η σωματεμπορία και άλλο η μαστρωπεία που από το 2019 έχει καταργηθεί ως ποινικό αδίκημα μεταξύ ενηλίκων, πρόσθεσε  ο δικηγόρος την ώρα που η έρευνα στρέφεται προς τους διοργανωτές του πάρτι.

Στον 27χρονο που φέρεται ως ένας εκ των δραστών και είναι γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας, ασκήθηκε δίωξη για γενετήσια πράξη χωρίς συναίνεση ενώ αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με καταθέσεις, εθεάθησαν στο ίδιο πάρτι και κοπέλες που προάγονται στην πορνεία.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος