Βιασμός – Θεσσαλονίκη: Τι ισχυρίζεται ο 27χρονος – Την Παρασκευή καταθέτει η 24χρονη

Το φως της δημοσιότητας είδαν τα όσα φέρεται να ισχυρίστηκε ο 27χρονος, φερόμενος ως δράστης του βιασμού της 24χρονης Γ.Μ., για τα όσα δραματικά συνέβησαν σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, με τις έρευνες των Αρχών να συνεχίζονται σε Ελλάδα και Κύπρο για πιθανή ύπαρξη παρόμοιου κυκλώματος. Η 24χρονη αναμένεται να καταθέσει την Παρασκευή παρουσία ψυχολόγου.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος απολογήθηκε μια ημέρα μετά την καταγγελία και αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία» φέρεται να έχει ισχυριστεί ότι η 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της τον ακολούθησε με τη θέλησή της στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, η καταγγέλλουσα Γ.Μ. τον ακολούθησε στο δωμάτιο 602 του ξενοδοχείου και ο ίδιος αρνείται την πράξη που τον βαρύνει.

Συγκεκριμένα,  ο 27χρονος φέρεται να λέει ότι την κάλεσε στο κινητό της για να την βάλει ξανά στο δωμάτιο όπου γινόταν πάρτι, και τον αριθμό της του τον έδωσε ο μετρ του καταστήματος και φίλος της κοπέλας, όπως υποστηρίζει.

Φέρεται να λέει ότι τη συνόδεψε μέσα στο δωμάτιο όπου είχαν μείνει 6-7 άτομα και ξεκίνησε να μιλάει μαζί της και ότι την ρώτησε αν ήθελε να πιει κάτι άλλο και του απάντησε όχι εκτός από νερό. Μίλησαν για την προσωπική ζωή του καθενός. Αφού ανέπτυξαν, όπως φέρεται να λέει, μια ευχάριστη διάθεση πήγαν στο 602 και ξάπλωσαν στο κρεβάτι, έχοντας όπως φέρεται να λέει, την απόλυτη συναίνεσή της σε όλα τα στάδια της ερωτικής μας συνεύρεσης. Ο 27χρονος φέρεται να δηλώνει ότι δεν έχει εξαναγκάσει καμία κοπέλα να συνευρεθεί μαζί του και ότι ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή του ότι η συγκεκριμένη κοπέλα ήταν σε κατάσταση μέθης ή ότι έπραξε κάτι παρά τη θέλησή της, τον οποίο η νεαρή κοπέλα τον αναγνώρισε από την πρώτη στιγμή.

Τι είπε ο επιχειρηματίας που έκανε την κράτηση του δωματίου

Για την ίδια υπόθεση έχουν μιλήσει άλλοι δύο εμπλεκόμενοι. Ο επιχειρηματίας Κ.Π. στο όνομα του οποίου έγινε η κράτηση του δωματίου όπου έγινε το πάρτι και ο δίδυμος αδελφός του 27χρονου κατηγορούμενου, τον οποίο έχει αναγνωρίσει η 24χρονη κοπέλα.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα “Μακεδονία”, ο Κ.Π. φέρεται να παραδέχθηκε ότι ο ίδιος έκανε κράτηση του δωματίου όπου έγινε πάρτι – ρεβεγιόν με 12-14 άτομα και μπουφέ με αλκοόλ. Φέρεται να είπε ότι ο φίλος του Λ.Β. μίλησε με έναν φίλο του στο τηλέφωνο ο οποίος τον ενημέρωσε ότι μια γνωστή του κοπέλα βρίσκεται στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και πρόκειται να ανέβει στο πάρτι οπότε και βγήκαν στο διάδρομο για να της υποδείξουν που βρίσκεται, ότι η κοπέλα ανέβηκε και την συνάντησαν στο διάδρομο του τέταρτου ορόφου όπου φαινόταν εμφανώς ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, ότι τους χαιρέτησε λέγοντας «χρόνια πολλά» και ότι εν συνεχεία εισήλθε μαζί με το φίλο του εντός του δωματίου όπου γινόταν το πάρτι και ο ίδιος έφυγε. Οσο ήταν στο πάρτι, φέρεται να σημειώνει πως είχε στραμμένη αλλού την προσοχή του, σε άλλη κοπέλα και πως όταν έφυγε αποχώρησε και ο ίδιος, και ότι ξαναείδε τον φερόμενο ως δράστη το πρωί, ο οποίος του είπε ότι είχε επαφή με την κοπέλα χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Επίσης είπε πως η κοπέλα δεν το αναγνώρισε.

Τi ισχυρίζεται ο αδερφός του 27χρονου κατηγορούμενου

Την δική του οπτική για το τι συνέβη ξημερώματα Πρωτοχρονιάς στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης φέρεται να δίνει  ένας από τους εμπλεκόμενους και δίδυμος αδελφός του 27χρονου κατηγορούμενου, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα. Ισχυρίστηκε πως είδε την 24χρονη με τον αδελφό του να μιλούν και μετά τους “έχασε” χωρίς όμως να ξέρει εάν έφυγαν μαζί. Είπε πως μετά από μισή ώρα επέστρεψε ο αδερφός του στο δωμάτιο του μόνος του μετά και το πρωί τού είπε ότι ήρθε σε επαφή με την κοπέλα, ενώ 14:30 τούς ενημέρωσαν ότι ο 27χρονος κατηγορείται για βιασμό της κοπέλας και πρέπει να πάνε στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου για τα περαιτέρω.

Εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, η νεαρή γυναίκα κατήγγειλε τρία πρόσωπα (τον 27χρονο κι άλλα δύο) για τον βιασμό της, ενώ στην τελευταία της κατάθεση ενώπιον ανακριτή φέρεται να αναγνώρισε και δεύτερο πρόσωπο.

Την ίδια ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διακριβωθεί, αν της είχαν χορηγηθεί ναρκωτικές ουσίες που της είχαν στερήσει τη δυνατότητα να αντιδράσει.

Να σημειωθεί ότι με ομόφωνη απόφαση, ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος ενός δεύτερου ατόμου που φέρεται να είχε μισθώσει τη σουίτα στο ξενοδοχείο.

Οι έρευνες συνεχίζονται σε Ελλάδα και Κύπρο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μανιάνας Καλογεράκη, οι κυπριακές αρχές εξετάζουν την εμπλοκή και Κυπρίων σε κύκλωμα βιασμών και μαστροπείας. Σε επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρήστος Χριστοφίδης, ζητά να διερευνηθεί η καταγγελία για πιθανή ύπαρξη παρόμοιου κυκλώματος σε Ελλάδα και Κύπρο. Σύμφωνα με καταγγελία του ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, που αποκάλυψε την συγκεκριμένη υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη, γυναίκες από την Κύπρο συμμετείχαν σε πάρτι με ναρκωτικά και κύκλωμα μαστροπείας στην Ελλάδα.

Το «εργαλείο» που φέρονται να χρησιμοποιούν τα κυκλώματα για να άρουν τις αντιστάσεις των θυμάτων τους είναι το «χάπι του βιασμού» ή αλλιώς το «χάπι των πάρτι», το οποίο πωλείται δυστυχώς στο διαδίκτυο.

Δείτε επίσης:

Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα , Μανιάνας Καλογεράκη / ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος