Βασιλακόπουλος: Πρέπει να περάσουμε σε φάση συμβίωσης με τον κορονοϊό

“Πολλοί άνθρωποι με συμπτώματα στο ανώτερο αναπνευστικό, κάνουν επανειλημμένα τεστ κορονοϊού αυτή την εποχή και βγαίνουν αρνητικά, καθώς υποφέρουν από απλή εποχική αλλεργική ρινίτιδα”, επισήμανε μιλώντας στην εκπομπή “ΕΡΤ Σαββατοκύριακο” ο πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας όμως ταυτόχρονα πως όποιος έχει κάποιο μπούκωμα στη μύτη καλό θα είναι να ελέγχεται για κορονοϊό. “Πρέπει να πάμε σε μία φάση συμβίωσης μαζί του αποφεύγοντας τις κακοτοπιές” συνεστησε.

“Επιδημιολογικά η εικόνα στη χώρα μας είναι πολύ βελτιωμένη και η πιθανότητα να έχει κάποιος κορονοϊό αρχίζει να μικραίνει. Υπάρχει μια σοβαρή αποκλιμάκωση, την βλέπουμε και στα λύματα και έχουμε σταθερά πλέον κάτω από 200 εισαγωγές στα νοσοκομεία” ενημέρωσε.

“Όποιος έχει μπούκωμα στη μύτη δεν σημαίνει ότι έχει κορονοϊό αλλά ταυτόχρονα δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να ελέγχεται και για κορονοϊό” ανέφερε, επισημαίνοντας πως “όταν την προηγούμενη περίοδο, όποιος ελεγχόταν έβγαινε θετικός σε κορονοϊό, τώρα δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο”.

Καθησυχαστικός ήταν σχετικά με την επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας από το συνωστισμό τις ημέρες του Πάσχα. Είπε χαρακτηριστικά: “Ο συνωστιμός στα πλοία και στους διάφορους προορισμούς τις ημέρες του Πάσχα θα μειώσει απλώς κάπως το ρυθμό αποκλιμάκωσης της πανδημίας. Θα υπάρξουν κάποια επιπλέον κρούσματα”

“Πρέπει να πάμε σε μία φάση συμβίωσης με τον κορονοϊό” είπε. “Δεν θα φύγει αλλά ούτε μπορούμε και να ζούμε διαρκώς με απαγορεύσεις. Συνέστησε να “αποφεύγουμε τις κακοτοπιές”, φορώντας τη μάσκα μας εκεί που υπάρχει πολύς κόσμος και να εμβολιαστούν όσοι έχουν το δικαίωμα με την αναμνηστική δόση, ενώ επισήμανε πως πολλοί που έχουν κάνει τις δύο δόσεις δεν έχουν κάνει την τρίτη και πρέπει να σπεύσουν να την κάνουν.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος