Β. Παπαευαγγέλου: Δεν σχετίζεται η long Covid με την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά

Δεν υπάρχει συσχέτιση των κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας με την long covid, ανέφερε η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου μιλώντας σχετικά με τα συμπτώματα της οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά στην Βρετανία, στην σημερινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου για την πανδημία του κορονοϊού. Είπε ακόμα ότι έχουν ξεπεράσει τα 100 κρούσματα οξείας ηπατίτιδας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αρχικά η κ. Παπαευαγγέλου απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο τα περιστατικά ηπατίτιδας σε παιδιά να οφείλονται στο εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, αφού – όπως είπε – αρκετά από τα παιδιά εμφάνισαν συμπτώματα χωρίς ποτέ να έχουν κάνει το εμβόλιο. Είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει συσχέτιση με το long covid αλλά κυρίως αφορά σε μικρά παιδιά κάτω των 5 ετών και τα παιδιά αυτά δεν είχαν εμβολιαστεί αλλά φαίνεται να οφείλεται σε μια λοίμωξη με έναν ιό που δεν είχαν συναντήσει πριν».

«Τα παιδιά 2-3 ετών ζούσαν αυτά τα χρόνια σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, οπότε τα χρωστούμενα όλα θα έρθουν μαζεμένα τελικά. Θα αρχίσουν τα παιδιά να έχουν πολλές λοιμώξεις. Πρέπει να δούμε αν θα αλλάξει η κλινική εικόνα των λοιμώξεων στα παιδιά», τόνισε η κα. Παπαευαγγέλου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τόνισε πως είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και σε επίπεδο καταγραφής και αντιμετώπισης για κρούσμα στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Ανησυχία μετά τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας στο εξωτερικό: Ποια τα πιο κοινά συμπτώματα στα παιδιά – Τι λένε ειδικοί στην ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος