Τρομοκρατικό δίκτυο: «Όσο περισσότερα θύματα, τόσο το καλύτερο» η εντολή του καθοδηγητή

Περισσότερα από ένα τρομοκρατικά χτυπήματα φαίνεται πώς ετοίμαζαν οι δύο άνδρες πακιστανικής καταγωγής οι οποίοι συνελήφθησαν ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, λαμβάνοντας οδηγίες για πολύνεκρες επιθέσεις από ομοεθνή τους, ο οποίος διαμένει πιθανώς στο Ιράν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ από το ρεπορτάζ του Κώστα Νούση, ο καθοδηγητής από τον Ιράν και οι δύο Πακιστανοί σχεδίαζαν βομβιστική επίθεση στην ορθόδοξη εβραϊκή συναγωγή στην Αθήνα είτε με τη χρήση εκρηκτικών είτε ανάφλεξη φιαλών υγραερίου, μέχρι και ένοπλη επίθεση στο ίδιο σημείο.

Σχεδίαζαν χτυπήματα και δολοφονίες σε Αθήνα – Ζάκυνθο

Επιπλέον στα σχέδιά τους ήταν και η τοποθέτηση σακιδίου εκρηκτικών σε πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας ή της Ζακύνθου την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων του 2022 και η διάπραξη εγκλημάτων κατά ζωής ή ιδιοκτησίας σε βάρος ημεδαπών που αναπτύσσουν επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή της Ζακύνθου, καθώς και την ανθρωποκτονία τουλάχιστον 2 ατόμων, σε περιοχή της νησιωτικής Ελλάδας.

Η αποκάλυψη της σχεδιαζόμενης δράσης τους, έγινε από τον μεγάλο όγκο στοιχείων που προήλθε από την ανάλυση των κινητών τους τηλεφώνων, με χιλιάδες συνομιλίες, φωτογραφικό υλικό και βίντεο.

Όλες οι επικοινωνίες και συνομιλίες που εντοπίστηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, γίνονταν μέσω εφαρμογών. 

Παράλληλα βρέθηκαν βίντεο με καταγεγραμμένους ισραηλινούς υπηκόους που έμπαιναν στο εστιατόριο – στόχο, που εξετάζεται αν είχαν μπει στο στόχαστρο των μελών της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Στις πρώτες συνομιλίες τους μάλιστα, ο καθοδηγητής από το Ιράν γράφει στους δύο συλληφθέντες: «Όσο μεγαλώνει το νούμερο (των νεκρών) άλλο τόσο θα μεγαλώνουν τα λεφτά. Αν φτάσουν μέχρι 5-6 άτομα μιλάμε και για 20 εκατ. ρουπίες».

Ταυτόχρονα, για τη σχεδιαζόμενη επίθεση στη Ζάκυνθο ο ένας από τους δράστες αναφέρει: «Έρχονται οι γιορτές των Χριστουγέννων, θα μπορούσαμε να βρούμε πολύ κόσμο μαζεμένο στο ίδιο σημείο, δηλαδή θα μπορούσαμε να τους βάλουμε σε ένα σακίδιο και να το αφήσουμε σε ένα σημείο και εκεί θα είχε τιναχτεί πολύς κόσμος». 

Ρεπορτάζ: Κώστας Νούσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος