Τριπλό φονικό στη Γλυφάδα: Λεπτό προς λεπτό η εισβολή του 76χρονου στη ναυτιλιακή – Τι όπλισε το χέρι του

Τέσσερις νεκροί, εκ των οποίων και ο αιγυπτιακής καταγωγής δράστης που αυτοκτόνησε, είναι ο απολογισμός της ένοπλης επίθεσης που εξαπέλυσε ένας 76χρονος σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα το πρωί της Δευτέρας. Ο δράστης είχε απολυθεί, με αποτέλεσμα πιθανόν η εκδίκηση να «όπλισε» το χέρι του. Οι μαρτυρίες για τη στιγμή της φονικής επίθεσης συγκλονίζουν. Λεπτό προς λεπτό παρατίθενται με λεπτομέρεια οι κινήσεις του δράστη από τη στιγμή που εισέβαλε στην εταιρεία.

Το χρονικό του μακελειού

Όλα ξεκίνησαν πέντε λεπτά μετά τις 10 το πρωί. Ο 76χρονος αλλοδαπός, με το ασημί Nissan, κρατώντας μια καραμπίνα, ανοίγει την είσοδο της ναυτιλιακής εταιρείας με την μαγνητική κάρτα που διέθετε και κατευθύνεται στο υπόγειο πάρκινγκ του κτηρίου στη συμβολή των οδών Φλέμινγκ και Αρτεμισίου. Βάζει την καραμπίνα σε μια σακούλα και ανεβαίνει στο ισόγειο. Εκεί, έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με έναν εργαζόμενο που γνώριζε πως είχε απολυθεί πριν μια εβδομάδα, και τον ρωτάει τι ήρθε να κάνει. Με κυνισμό του απαντά: «Ήρθα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα».

Ύστερα, σπάει την πόρτα της ιδιοκτήτριας με κλωτσιά, την πυροβολεί και την τραυματίζει στην πλάτη. Αυτή βγαίνει τραυματισμένη να αναζητήσει βοήθεια στα διπλανά γραφεία του γαμπρού της και του πρώην καπετάνιου. Τότε, ο 76χρονος την εκτελεί στο κεφάλι. Να τον αφοπλίσει σπεύδει ο πρώην καπετάνιος, καταφέρνει να φέρει αντίσταση κρατώντας την καραμπίνα του και ο δράστης βγάζει περίστροφο από την τσέπη, πυροβολεί αυτόν και τελευταίο τον γαμπρό της ιδιοκτήτριας. Έπειτα, ανεβαίνει στον 2ο όροφο αναζητώντας μάλλον την αδερφή της ιδιοκτήτριας ή κάποιον άλλον. Ακούνε τη φασαρία και κλειδώνονται στο μπάνιο οι δύο εργαζόμενες, η μία εκ των οποίων είναι στέλεχος της ναυτιλιακής εταιρείς. Τότε, εισβάλουν τα ΕΚΑΜ, ο 76χρονος κατεβαίνει στο υπόγειο, βάζει το περίστροφο στο αμάξι του και μπαίνει στην αποθήκη όπου αυτοκτονεί με καραμπίνα.

Εκείνη την ώρα, η συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής, συμπτωματικά έλειπε από το γραφείο της.

Δύο υπάλληλοι της εταιρείας διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας», προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθόσον ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Στο σημείο έσπευσε και ιατροδικαστής ενώ οι εργαζόμενοι της ναυτιλιακής εταιρείας με τις καταθέσεις τους θα φωτίσουν τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

«Τους πυροβολισμούς τους άκουσα, είδα δυο παιδιά που κατέβαιναν, μου λένε είναι ο Άρης με όπλο και πυροβολεί και φυσικά έτρεξα προς τα έξω και βγήκα από την έξω πόρτα του γκαράζ» δήλωσε χαρακτηριστικά ένας εργαζόμενος στην εταιρεία.

Δούλευε 36 χρόνια για την οικογένεια – Η ενδοοικογενειακή δικαστική διαμάχη των 300 εκατ. ευρώ

Ως φροντιστής δούλευε επί 36 χρόνια ο δράστης για την μητέρα της οικογένειας και τον αδερφό. Οι αδερφές βρίσκονταν στα δικαστήρια με τον αδερφό τους για περιουσιακά ζητήματα, που άγγιζαν πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ. Αφού πέθανε η μητέρα και ο δράστης ήταν με το μέρος του αδερφού, τον έδιωξαν από το σπίτι που του είχαν παραχωρήσει και τον απέλυσαν.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Τα γραφεία της ναυτιλιακής είχαν αποκλειστεί από περιπολικά της Άμεσης Δράσης και αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ και άντρες της ΕΚΑΜ. Στο σημείο βρισκόταν και ειδικός διαπραγματευτής. Ο 76χρονος είχε ταμπουρωθεί στο κτίριο και η επικοινωνία μαζί του ήταν αδύνατη. Όταν δόθηκε η εντολή για επέμβαση οι άντρες της ΕΚΑΜ μπήκαν στο κτίριο ψάχνοντας όροφο – όροφο για να δουν πού είναι και αν κρατά ομήρους.

«Η έκνομη ενέργεια του δράστη είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 3 ατόμων μεταξύ των οποίων και η ιδιοκτήτρια της εταιρίας. Ο δράστης ο οποίος εργαζόταν για την οικογένεια βρέθηκε νεκρός σε άλλο χώρο από τους 3 νεκρούς της εταιρίας, δίπλα του το όπλο μάλλον αυτοπυρολήθηκε στο κεφάλι» είπε μνεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου.

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος