Τράπεζα Θεμάτων: Δέχθηκε 165 εκατ. επιθέσεις από 114 χώρες μέσα σε μία ώρα

Με 165 εκατ. «χτυπήματα» από 114 χώρες επιτέθηκαν χάκερς στην Τράπεζα Θεμάτων μέσα σε μία ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μπλοκάροντας τις ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια και προκαλώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου.

Χθες (29/5), μετά την επίθεση αυξήθηκαν οι δικλίδες ασφαλείας, για αυτό και σήμερα αντιμετωπίστηκε αυτή η κακόβουλη επίθεση, μέσα στο μισάωρο, δηλαδή στιςς 07:45, είχε αντιμετωπιστεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι υποκινούμενη αυτή η επίθεση και χρηματοδοτούμενη από κάποιον και το κόστος της επίθεσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, για αυτούς που επιτέθηκαν δηλαδή μόνο για σήμερα εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 200.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Τρίτη (30/5), υπήρξε νέα κυβερνοεπίθεση προς το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ, αυτή τη φορά όμως όχι μόνο κατά του συστήματος της Τράπεζας Θεμάτων, αλλά του συνόλου του δικτύου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε γρήγορα, αλλά και πάλι σημειώθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις στην πρόσβαση των σχολείων μετά την επαναφορά του συστήματος. Πάντως, όπως αναφέρουν οι πηγές, στην πλειονότητα των σχολείων διενεργούνται ήδη οι εξετάσεις. Σημειώνεται, δε, ότι ήδη από χθες, πάνω από το 90% των λυκείων ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις της Γ’ λυκείου.

Εντολή ΓΓ του υπουργείου να ολοκληρώσουν σήμερα τις εξετάσεις οι μαθητές της Γ’ λυκείου

Εντολή προς όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης να ολοκληρώσουν οι μαθητές της Γ’ λυκείου τις εξετάσεις τους –παρά τις όποιες καθυστερήσεις– έδωσε ο Γενικός Γραμματεας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Πηγή: ΕΡΤ – Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Διαβάστε ακόμα:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος