Ν. Κωνσταντίνου (Πρ. ΟΛΜΕ) στο Πρώτο: Έπρεπε να υπάρχει ασφαλιστική δικλείδα στο σύστημα μετάδοσης (audio)

«Έχουμε και σήμερα πρόβλημα της ίδιας έκτασης με το χθεσινό. Το ζήτημα είναι μην φτάσουμε πάλι πέντε η ώρα το απόγευμα και να μας απαντήσει το υπουργείο τι πρέπει να γίνει ή τι γίνεται» επισήμανε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νικηφόρος Κωνσταντίνου μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, για την επίθεση που δέχεται από χθες το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων.

Περιγράφοντας την χθεσινή κατάσταση, είπε χαρακτηριστικά «επικράτησε το απόλυτο μπάχαλο». «Έπαιρναν εμάς οι μαθητές και καθηγητές από όλα τα σχολεία, ρωτούσαμε, προσπαθούσαμε να μάθουμε τι γίνεται, κανένας δεν ήξερε και κανένας δεν έδωσε μία οδηγία όλη τη μέρα τι θα πρέπει να κάνουν οι καθηγητές» ανέφερε.

«Τη λύση τη δώσαμε από την πρώτη στιγμή. Τους είπαμε από το πρωί, 08:30 ώρα βγάλαμε ανακοίνωση και λέμε δώστε στους διευθυντές την ευκαιρία μαζί με το σύλλογο διδασκόντων και τον υπεύθυνο καθηγητή να μπει μέσα στην τράπεζα θεμάτων, να βγάλουν θέματα και να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα, γιατί το μεγάλο πρόβλημα το έχουμε κυρίως στην τρίτη Λυκείου, ότι έπρεπε χθες να δώσουν το τελευταίο μάθημα και σήμερα να βγάλουν τα αποτελέσματα ώστε να πάνε οι μαθητές μας απρόσκοπτα στις πανελλαδικές εξετάσεις την Παρασκευή 2 του μηνός» επισήμανε ο κ. Κωνσταντίνου. «Και έβγαλε χθες εσπευσμένα το υπουργείο μία νέα εγκύκλιο που έλεγε ότι όσοι δεν δώσανε στην τρίτη Λυκείου θα δώσουνε σήμερα. Σήμερα ξανά το πρόβλημα το ίδιο, θα ξαναβγάλουνε πάλι σήμερα εγκύκλιο να λέμε κάτι άλλο» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, χρειάζονται γρήγορες λύσεις και άμεσες αποφάσεις οι οποίες δεν πάρθηκαν. «Να έρχεται το υπουργείο 5 το απόγευμα και να μας ενημερώνει ότι είχαμε χάκερς, το πιστεύουμε, δεν το πιστεύουμε, το ζήτημα είναι ότι 2 του μηνός ξεκινάνε οι πανελλήνιες. Ας πούμε ότι θα έχουμε την ίδια επίθεση, δεν θα έπρεπε να υπάρχει μία ασφαλιστική δικλείδα, ένα παράλληλο σύστημα που να μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε ώστε να δοθούν τα θέματα; Ένα άλλο σύστημα ώστε να πάμε στη μετάδοση. Θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο το υπουργείο. Δεν μπορεί να λέμε ότι δεχθήκαμε επίθεση από χάκερς. Και αν δεχόμαστε κάθε μέρα επίθεση από χάκερς στις πανελλαδικές, τι θα κάνουμε; Θα φτάσουν τα παιδιά μας να δώσουν εξετάσεις τον Ιούλιο;» τόνισε ο κ. Κωνσταντίνου.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, επανέλαβε ότι οι εκπαιδευτικοί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα από την πρώτη στιγμή έδωσαν την λύση, ενώ χτύπησαν  καμπανάκι για την επόμενη μέρα των Πανελλαδικών. «Εμείς δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να τρομάξουμε κανέναν. Ούτε αυτό ήταν στόχος μας. Να λάβουμε μέτρα και να προστατεύσουμε το αδιάβλητο» υπογράμμισε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος