Τουρισμός: Αισιοδοξία πως θα κερδηθεί το στοίχημα – Ελπίδα για παράταση της σεζόν

Το απέραντο γαλάζιο και τον ελληνικό ήλιο αγαπούν για ακόμα μία χρονιά οι τουρίστες, δίνοντας το φιλί της ζωής, με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής να αυξάνονται διαρκώς. Τα νησιά μας έχουν την τιμητική τους και για φέτος τα μικρά καταλύματα είναι -σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία- αυτά που θα κόψουν το νήμα των κρατήσεων. Ελπίδα για καλύτερη συνέχεια στο καλοκαίρι δίνει η παράταση της σεζόν.

Αισιόδοξοι ότι το στοίχημα του τουρισμού μπορεί να κερδηθεί και να υπάρξει και παράταση της τουριστικής περιόδου δηλώνουν εκπρόσωποι του κλάδου.

“Ήδη στα συστήματα κρατήσεων των ταξιδιωτικών γραφείων και ξενοδοχείων μπαίνουν πολλές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, κυρίως για Κυκλάδες, τη Ρόδο, την Κέρκυρα και περιοχές της Κρήτης” λέει ο Δημήτρης Οικονόμου, ταξιδιωτικός πράκτορας.

“Από τη στιγμή που άνοιξε ο τουρισμός στην Ελλάδα η Σύμη έχει κόσμο και όχι μόνο Έλληνες αλλά και πολλούς ξένους” επισημαίνει ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Για την ώρα, η πληρότητα στα ξενοδοχεία αγγίζει το 30%. “Ρεαλιστικός στόχος είναι ένα 50% πληρότητα στα ξενοδοχεία αλλά για να μπορέσουν να ανακάμψουν πραγματικά θέλουν 80-90% πληρότητα” επισημαίνει ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Όλα δείχνουν πως η φετινή σεζόν θα εξελιχθεί καλύτερα από την περσινή με τους τουριστικούς φορείς να προσβλέπουν στο 50% των μεγεθών του 2019 με έσοδα ύψους 7,2 δις ευρώ.

Την εκτίμηση ότι σύντομα η Ελλάδα θα γίνει «πράσινη», ώστε οι Βρετανοί τουρίστες να καταφθάσουν στη χώρα μας εξέφρασε η Βρετανίδα πρέσβης.

Το ψηφιακό πιστοποιητικό είναι η πρώτη τονωτική ένεση για την οικονομία μας, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός. “Είναι η απάντηση στη συγκυρία την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Ανοίγει το δρόμο της πιο ελεύθερης επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών και επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας. Αποτελεί στέρεη γέφυρα στη μετά covid εποχή”.

Η ελληνική αστυνομία προχωρά στην κατάρτιση ειδικού σχεδίου για την ασφάλεια των επισκεπτών στις τουριστικές περιοχές. “Το σχέδιο περιλαμβάνει την ενισχυμένη παρουσία με αστυνομικό προσωπικό, αλλά και τεχνολογικά μέσα σε προορισμούς υψηλή τουριστικής προέλευσης όπως είναι η Μύκονος” ενημέρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

“Η διάρκεια είναι το στοίχημα αυτής της σεζόν και θα το πετύχουμε αν δεν έχουμε μπρος πίσω” υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Μετά τη Μύκονο, το βρετανικό δίκτυο BBC ταξίδεψε στην Μήλο αναδεικνύοντας σε όλο τον κόσμο τις ομορφιές του νησιού και προβάλλοντας την Επιχείρηση εμβολιασμού των κατοίκων έως το τέλος του μήνα.

Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος