Το Πανεπιστήμιο Αθηνών προτείνει μοντέλα προστασίας από τις πυρκαγιές

Με αφορμή τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές αλλά και την φωτιά στην Βούλα και τη Γλυφάδα πριν λίγες ημέρες, ο Θεόδωρος Κονδύλης, ειδικός στη διαχείριση Φυσικών Καταστροφών, προτείνει τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προετοιμαστούμε για τη ερχόμενη αντιπυρική περίοδο.

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει δημιουργήσει συγκεκριμένα μοντέλα για τις πυρκαγιές, γεγονός που αποδεικνύει ότι το φετινό καλοκαίρι είναι αρκετά επίφοβο, αφού όπως επιβεβαιώνει ο κ. Κονδύλης, θα έρθουν πολλοί καύσωνες με αποτέλεσμα να εντείνονται οι πιθανότητες για δασικές πυρκαγιές.

Ο κ. Κονδύλης τόνισε πως χρειάζεται να αλλάξουμε την αντίληψή μας ως προς το φαινόμενο και να είμαστε πιο προετοιμασμένοι. «Η πρόληψη θα πρέπει να «κινηθεί» από μέσα προς τα έξω, δηλαδή από τις τοπικές κοινότητες, τους δήμους, τις περιφέρειες προς τον απλό πολίτη», δήλωσε συγκεκριμένα.

Αναφορά έγινε και στην κλιματική κρίση, δίνοντας έμφαση στο ότι από τα δύο δισεκατομμύρια κλιματιστικά στον πλανήτη, οι μισές μονάδες εντοπίζονται στην Κίνα και τις ΗΠΑ.

Σχετικό άρθρο: Κλιματικό hot spot η Μεσόγειος για τις δασικές πυρκαγιές

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος