Το μεσημέρι η κηδεία του 16χρονου πυγμάχου – Σε εξέλιξη η έρευνα για πώς προήλθε το τραύμα στο κεφάλι

Array

Συνεχίζεται η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 16χρονου πυγμάχου, με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής να έχει λάβει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 20 καταθέσεις. Σήμερα το μεσημέρι θα τελεστεί η κηδεία του άτυχου αθλητή.

Σύμφωνα λοιπόν με μια πρώτη εκτίμηση, από τα ιατροδικαστικά ευρήματα φαίνεται πως ο δεκαεξάχρονος κατέληξε από σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, από εγκεφαλικές κακώσεις. Ωστόσο, αυτό το οποίο μένει να διευκρινιστεί είναι το πώς προήλθε το τραύμα στο κεφάλι, που προκάλεσε τον θάνατο του αθλητή. Θα γίνουν περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις ενώ στο επίκεντρο μπαίνει και το ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος ενδεχομένως κάποιου αγώνα που είχε δώσει ο νεαρός αθλητής, όχι απαραίτητα με την έννοια του παράνομου, ενδεχομένως σε κάποιο σπάρινγκ (προπονήσεις που κάνουν οι αθλητές μεταξύ τους πριν μπουν σε επίσημους αγώνες°. Συγκεκριμένα θα διερευνηθεί αν υπήρχε κάποια παράλειψη ή κάποια ενέργεια η οποία προκάλεσε αυτά τα σοβαρά τραύματα στο κεφάλι του 16χρονου.

Επίσης, θα ελεγχθεί και ο ρόλος τόσο του προπονητή που θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις, αλλά και ο ρόλος του 20χρονου αντιπάλου του, αυτός με τον οποίο μπήκε στο ρινγκ πριν καταλήξει στην εντατική.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Σχετικό Άρθρο: Θάνατος 16χρονου πρωταθλητή: Έρευνα και ερωτήματα – Τι λέει ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος