Θάνατος 16χρονου πρωταθλητή: Έρευνα και ερωτήματα – Τι λέει ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου

Ανείπωτη θλίψη προκαλεί η είδηση του θανάτου του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης στην πυγμαχία, Βασίλη Τόπαλου, μετά από σκληρή μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο 16χρονος αθλητής νοσηλευόταν από τις 16 Δεκεμβρίου σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Τζάνειο», μετά από τραυματισμό στο κεφάλι σε γυμναστήριο. Για το συμβάν έχει διαταχθεί έρευνα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, σημείωσε ότι ο και ο προπονητής του συγκεκριμένου γυμναστηρίου, από την πρώτη ώρα και στιγμή είναι δίπλα στην οικογένεια για αυτό το οποίο συνέβη.

Πρόσθεσε ακόμα:

«Μόλις έλαβε χώρα το συμβάν, προ του θανάτου του παιδιού, είχαν κληθεί στον εισαγγελέα Αθλητισμού (σ.σ. ο ιδιοκτήτης και ο προπονητής) προκειμένου να καταθέσουν (…) Ο πατέρας είναι παρών στη διαδικασία της προπόνησης. Δεν ήρθε σε καμία επαφή, οπότε δεν προήλθε κανένας τραυματισμός από έτερο πρόσωπο, δηλαδή συναθλητή του. Πράγματι, μετά την προπόνηση η οποία έγινε, οδηγήθηκε σε έταιρο χώρο του γυμναστηρίου, δηλαδή στα αποδυτήρια, όπου εκεί έχασε τις αισθήσεις του και κατά την πτώση επήλθε το συγκεκριμένο τραύμα, όπου δυστυχώς επήλθε το μοιραίο.

Η παρουσία γιατρών είναι κάτι το οποίο δεν είναι υποχρεωτικό σε αυτό το στάδιο της προπόνησης. Ο,τιδήποτε και αν συμβεί καλείται κατευθείαν το ΕΚΑΒ για να παρέχει τις πρώτες βοήθειες. Το ζήτημα είναι ότι, ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου που εκπροσωπώ, που είναι διακεκριμένος αθλητής στο χώρο (δεν έχει συμβεί το παραμικρό όλα αυτά τα χρόνια), παρείχε τις πρώτες βοήθειες από την πρώτη στιγμή.

Το ζήτημα είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση ότι δεν υπήρχε κανένα παράπονο, τόσο από τον αθλητή όσο και από τον πατέρα -ο πατέρας θα το εξέφραζε κατευθείαν- έτσι ώστε είτε να υπάρχει κάποια διακοπή της προπόνησης ή ο,τιδήποτε άλλο».

«Η έρευνα θα ρίξει άπλετο φως σε κάθε πτυχή των αδιευκρίνιστων συνθηκών του θανάτου του» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η Ομοσπονδία Πυγμαχίας ανακοίνωσε υποτροφία στο όνομά του προς τιμή του, ενώ ανέφερε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σχετικά με το τραγικό συμβάν σοβαρού τραυματισμού ανήλικου πρωταθλητή μας, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες εντός γυμναστηρίου, την περασμένη Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, ενημερώνουμε ότι συλλέγουμε το απαραίτητο υλικό και άμεσα θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για διερεύνηση και απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Παράλληλα, συντασσόμαστε απολύτως με τα άμεσα αντανακλαστικά της Πολιτείας, καθότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ήδη ζήτησε από τις αρμόδιες Αρχές να πέσει άπλετο φως σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά και θέσαμε στη διάθεση του κ. Αυγενάκη κάθε στοιχείο που έχουμε στη διάθεσή μας.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΠ

Χαρίλαος Μαριόλης

Πηγή: ΕΡΤ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος