Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπει» η ΕΛΑΣ πίσω από την ένοπλη συμπλοκή σε Κάτω Πατήσια – Αγ. Αναργύρους

Σκηνές αστυνομικής ταινίας εκτυλίχθηκαν χθες βράδυ στην καρδιά της Αθήνας, με τραγική κατάληξη τρεις νεκρούς και τρεις τραυματίες. Στα Κάτω Πατήσια οι περαστικοί έγιναν μάρτυρες άγριας καταδίωξης με πυροβολισμούς στους δρόμους της περιοχής που έφθασαν μέχρι τους Αγίους Αναργύρους. Οι περίοικοι των περιοχών αυτών να δηλώνουν ακόμα αναστατωμένοι. Οι έρευνες των αρχών είναι σε εξέλιξη με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται πιθανότατα για διαφορές για υπόθεση ναρκωτικών, ενώ συνελήφθη η γυναίκα οδηγός του ενός οχήματος.

Το χρονικό της νύχτας τρόμου

Όλ ξεκίνησαν στα Κάτω Πατήσια, όπου έγινε συμπλοκή 7 ατόμων που επέβαιναν σε 3 οχήματα και μια μοτοσυκλέτα. Στην ένοπλη συμπλοκή, πέφτει νεκρός ο ένας, τραυματίζεται άλλος ένας, ενώ ένας δεύτερος παρασύρεται τραυματίζεται από διερχόμενο ΙΧ.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 21:30, στη συμβολή των οδών Γεωργίου Νάζου και Κουρτίδου, στα Κάτω Πατήσια.

«Άκουσα κατά τις 9.30, 5-6 πυροβολισμούς και φασαρία. Δεν βγήκα έξω φοβήθηκα» διηγείται κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε κανονιστεί ένα ραντεβού στο συγκεκριμένο σημείο. Φτάνοντας εκεί ο δράστης ο οποίος επέβαινε σε ένα Mercedes με γυναίκα οδηγό βγάζει αμέσως το όπλο και πυροβολεί εναντίον του γνωστού του, τον οποίο τραυμάτισε βαρύτατα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες υπήρξε αρχικά διαπληκτισμός μεταξύ των δραστών και μετά ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση και πανικός στην περιοχή.

«Είχαν σταματήσει ένα αυτοκίνητο απέναντι που ήταν μάλλον του δράστη. Κάποια συμπλοκή έγινε γιατί είχαν σταματήσει άλλα δύο, πήγαν να πλακωθούν και ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί» λέει μάρτυρας του περιστατικού που εκτυλίχθηκε.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ακόμη 1 άτομο από τα 7 που ήταν εκεί. Στη συνέχεια ο δράστης με τη συνεργό του ξεκίνησαν με το αυτοκίνητο παρασύροντας ένα από τα άτομα το οποίο και εκείνο όπως προέκυψε είχε δεχθεί πυροβολισμούς.

Στο μεταξύ είχε ήδη ξεκινήσει μεγάλη κινητοποίηση τη ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των πρωταγωνιστών του περιστατικού.

Η γυναίκα οδηγός συνελήφθη στο σημείο, ενώ ο άντρας πιστολέρο λίγα μέτρα πιο κάτω από τον τόπο της αιματηρής συμπλοκής έκλεψε ένα ΙΧ  με το οποίο κινήθηκε προς Αγίους Αναργύρους. Εκεί πέρασε από βενζινάδικο της περιοχής.

«Καθόμουν στο μπαλκόνι του σπιτιού, ξαφνικά άκουσα τους πυροβολισμούς, λέω κάτι συμβαίνει και κατέβηκα από το σπίτι…ήρθα πρόσωπο με πρόσωπο με τον δολοφόνο, κρατούσε στο χέρι του ένα 45αρι πιστόλι και βγήκε στη Κεντρική Λεωφόρο, σταμάτησε ένα ΙΧ μαύρο με απειλή όπλου, πήρε το ΙΧ και έφυγε» περιγράφει στην ΕΡΤ αυτόπτης μάρτυρας.

Στη συνέχεια κινήθηκε στην ίδια περιοχή και λίγη ώρα αργότερα σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ πραγματοποίησε ληστεία σε μπαρ όπου κατά την έξοδο του εντοπίστηκε και αναγνωρίστηκε από αστυνομικούς.

Στη θέα των αστυνομικών πυροβόλησε εναντίον τους τραυματίζοντας δυο εξ αυτών. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπει» η ΕΛΑΣ πίσω από την ένοπλη συμπλοκή σε Κάτω Πατήσια – Αγ. Αναργύρους
Φωτογραφία του δράστη

Οι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και διακομίσθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο όπου τους επισκέφθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη χθες και ξανά σήμερα συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα. Ο ένας εξ αυτών δέχθηκε τη σφαίρα στον κορμό αλλά το αλεξίσφαιρο γιλέκο την εξοστράκισε στο πόδι του. Ο δεύτερος τραυματίσθηκε στο χέρι.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, σε δήλωσή του, ευχαρίστησε τους δύο αστυνομικούς για τις ενέργειές τους, τονίζοντας ότι έκαναν το καθήκον τους με αυτοθυσία σώζοντας ανθρώπινες ζωές. Επίσης υπογράμμισε, ότι οι χθεσινές ενέργειες των αστυνομικών, είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελληνική Αστυνομία δρα αποτελεσματικά απέναντι στο έγκλημα.

Ο νεαρός που τραυματίστηκε στα Πατήσια από τις σφαίρες του κακοποιού διακομίστηκε και αυτός σε νοσοκομείο σε πολύ σοβαρή κατάσταση, διασωληνώθηκε αλλά τελικά κατέληξε. Στο ίδιο νοσοκομείο διακομίστηκε ο συνοδηγός που τραυματίστηκε.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ρεπορταζ Κάτια Νιάκαρη, Ηλίας Κουκος, Ειρήνη Κυρίτση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος