Το απόγευμα η απομάκρυνση του αιωρούμενου μπαλκονιού – «Από το 1972 η κακοτεχνία», λέει εκπρόσωπος του ξενοδοχείου (video)

Array

«Hμέρα τέταρτη» για το σπασμένο μπαλκόνι που εξακολουθεί να αιωρείται στην πρόσοψη ξενοδοχείου στη Λ. Συγγρού, κοντά την Ακρόπολη. Για το ατυχές αυτό περιστατικό, που ευτυχώς δεν προκάλεσε κάποιο τραυματισμό πελάτη του ξενοδοχείου όσο και περαστικού μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο Κώστας Σπηλιόπουλος, εκπρόσωπος του ξενοδοχείου κάνοντας λόγο για κακοτεχνία κατά τη διάρκεια της κατασκευής το 1972.

Η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Μαίρη Σκανδάλη, βρέθηκε στο διπλανό μπαλκόνι του ξενοδοχείου «Ελληνίς» η λειτουργία του οποίου έχει διακοπεί προσωρινά μεταφέροντάς μας τις εξηγήσεις της διαχειρίστριας εταιρείας τόσο για το πώς συνέβη η αποκόλληση του μπαλκονιού, όσο και γιατί αργεί η απομάκρυνσή του.

Το ξενοδοχείο από το Σάββατο παραμένει προσωρινά κλειστό για λόγους ασφαλείας διευκρίνισε ο κ. Σπηλιόπουλος, περιγράφοντας τι πραγματικά συνέβη σε ξενοδοχείο που βρίσκεται σε ένα κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας.

«Αυτό παρουσιάστηκε το πρωί του Σαββάτου. Γύρω στα δυόμιση η ώρα (τα ξημερώματα) ακούστηκε ένας γδούπος. Βγήκε ένας υπάλληλος που ήταν πρωινή βάρδια να δει τι συμβαίνει και αν κάποιος έπεσε από το μπαλκόνι. Ειδοποίησε την ιδιοκτησία και η Πυροσβεστική ήρθε αμέσως και έκοψε το ρεύμα. Η πόρτα είναι σφραγισμένη» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κώστας Σπηλιόπουλος.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «τεράστια καθυστέρηση από την έδρα της πολεοδομίας» που ήρθε την Κυριακή.

Δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας

«Εμείς θέλαμε να το απομακρύνουμε αμέσως και η απάντηση ήταν να στείλουν περιπολικό να φυλάνε και να μην το απομακρύνουμε. Τελικά, χθες το βράδυ (23/1) πήραμε την απόφαση της Πολεοδομίας και απόψε στις 6 ώρα θα απομακρυνθεί με γερανοφόρο όχημα», υποστήριξε ο κ. Σπηλιόπουλος.

«Η Πολεοδομία είπε ότι από την πρώτη στιγμή δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας του κτηρίου, οπότε μπορεί να λειτουργήσει το υπόλοιπο κομμάτι του ξενοδοχείου. Η τουριστική αστυνομία, η αστυνομία, και το υπουργείο Τουρισμού ήρθαν το απόγευμα του Σαββάτου. Η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού ανέβηκε στα δωμάτια και είδε το χώρο» εξιστόρησε θέλοντας να περιγράψει τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Μιλώντας για τους ενοίκουςπου βρίσκονταν στο ξενοδοχείο την ώρα που συνέβη το περιστατικό αποκάλυψε ότι διέμεναν σε αυτό έξι άτομα και μετά το «προσωρινό λουκέτο» θα υπάρχουν απαιτήσεις αποζημιώσεων.

«Μένουν άνθρωποι που νοσηλεύονται στα δύο μεγάλα νοσοκομεία, μένει η τοπική αυτοδιοίκηση εδώ και είχαμε και έξι ΑμεΑ που μένουν. Οι τέσσερις απομακρύνθηκαν άμεσα και οι άλλοι δύο με ασθενοφόρο εκ των οποίων ένα παιδάκι 4 χρονών» δήλωσε ο κ. Σπηλιοτόπουλος διευκρινίζοντας ότι η διοίκησή του ξενοδοχείου το έκλεισε προσωρινά από το απόγεύμα του Σαββάτου ενώ η επίσημη εντολή από το υπουργείο Τουρισμού δόθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Δεν έχει γίνει σωστά η γέμιση του σκυροδέματος

«Ηταν κακοτεχνία. Το ξενοδοχείο είναι του 1972. Η γέμιση του σκυροδέματος με τσιμέντο δεν έχει γίνει σωστά. Αντί να το βάλουν επάνω, το έβαλαν από κάτω και έσπασε το τσιμέντο. Δεν έχει παρουσιάσει όμως άλλη φορά πρόβλημα» απάντησε ερωτηθείς για τους λόγους που αποκολλήθηκε το μπαλκόνι.

«Συμπτωματικά όλη η πτέρυγα ήταν άδεια» δήλωσε ο κ. Σπηλιόπουλος. Όσον αφορά το θέμα της συντήρησης ο ίδιος υποστήριξε ότι στο ξενοδοχείο έχει γίνει πλήρης ανακαίνιση και θα ξαναγινόταν πάλι γιατί η διαχείρισή του θα περάσει σε μια άλλη πολυεθνική εταιρεία.

Όπως επισήμανε πλέον η επιχείρηση έχει ξεκινήσει να κάνει «ακτινογραφία των μπαλκονιών» για να δουν αν υπάρχουν προβλήματα στατικότητας και στα υπόλοιπα.

«Δεν είναι δρόμος από κάτω» εξήγησε ο ίδιος προσπαθώντας να περιορίσει τον αντίκτυπο του συμβάντος ενώ ερωτηθείς τι θα γινόταν αν έπεφτε στο κενό κάποιος ένοικος του δωματίου απάντησε ότι προφανώς θα στρεφόταν κατά της ιδιοκτησίας και θα αποζημιωνόταν από τις ασφάλειες που υπάρχουν.

«Η εταιρεία που το έχει τώρα το αγόρασε πριν από 15 χρόνια» πρόσθεσε ο κ. Σπηλιόπουλος ενώ αντικρούοντας τις κατηγορίες για έλλειψη συντήρησης απάντησε ότι υπάρχει επίσημη μελέτη στατικότητας προ ολίγου καιρού από πολυεθνική εταιρεία που θα μπει στον όμιλό της, που είναι αυστηρή σε αυτά τα θέματα.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη | Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος