Τις θέσεις των δύο ελληνικών τάνκερ γνωστοποίησε ο ιστότοπος TankerTrackers

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις Αθήνας και Τεχεράνης για την απελευθέρωση των δύο ελληνικών τάνκερ, αλλά και των Ελλήνων ναυτικών οι οποίοι επικοινωνούν καθημερινά με τους συγγενείς τους τους διαβεβαιώνουν πως είναι απολύτως καλά στην υγεία τους. Εν τω μεταξύ, σήμερα ο ιστότοπος TankerTrackers.com γνωστοποίησε τις θέσεις των δύο ελληνικών δεξαμενοπλοίων.

Το ελληνικό τάνκερ Prudent Warrior είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν, ενώ το Delta Poseidon βρίσκεται βόρεια του νησιού Λαράκ, σύμφωνα με ανάρτηση του TankerTrackers.com στο Twitter.

Ερωτηματικό παραμένει εάν οι ιρανικές αρχές θα επιχειρήσουν να αντλήσουν το πετρέλαιο που βρίσκεται στα δύο δεξαμενόπλοια, μεταγγίζοντας το στις εγκαταστάσεις του λιμανιού στο Μπαντάρ Αμπάς.

Εν τω μεταξύ, το Ιράν κατήγγειλε την «ανάρμοστη» όπως την χαρακτήρισε, παρέμβαση της Γερμανίας και της Γαλλίας μετά την καταδίκη της Τεχεράνης για την κατάσχεση δύο πετρελαιοφόρων υπό ελληνική σημαία. Ο Σαΐντ Χατιμπζαντέχ, εκπρόσωπος του ιρανικού Υπ. Εξωτερικών δήλωσε ότι «τέτοιες ακατάλληλες παρεμβάσεις στις ανεξάρτητες δικαστικές διαδικασίες της χώρας μας δεν θα βοηθήσουν στην επίλυση των ζητημάτων». δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος