Την Παρασκευή η τελική εκτίμηση για την Αττική – Στο τραπέζι και μείγμα μέτρων εκτός lockdown

Array

Στο μέτωπο της πανδημίας τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στα δύο σενάρια, όπως όλα δείχνουν, που θα απασχολήσουν αυτή την εβδομάδα την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Αναμένονται τελικές εισηγήσεις της στην κυβέρνηση την προσεχή Παρασκευή.

Η εικόνα σταθεροποίησης που παρουσιάζεται τώρα, μέλη να επιβεβαιωθεί και στο τέλος της εβδομάδας.
Στο τραπέζι παραμένει η παράταση του ολικού lockdown για άλλη μία εβδομάδα στην Αττική ή –εναλλακτικά- μείγμα μέτρων ώστε να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες την 1η Μαρτίου.
Συναγερμός σήμανε σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Περιστέρι ,όπου βρέθηκαν πάνω από 30 κρούσματα κορονοϊού. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην μονάδα και στήθηκε επιχείρηση για την παρακολούθηση και μεταφορά των κρουσμάτων σε νοσοκομεία. Από το πρωί του Σαββάτου το ΕΚΑΒ μετέφερε 18 θετικά κρούσματα από τον Οίκο Ευγηρίας στο νοσοκομείο «Αττικόν», στον «Ευαγγελισμό» και στο «Αγία Ολγα».
Κρούσματα εντοπίστηκαν σε ηλικιωμένους και σε εργαζόμενο προσωπικό του Οίκου Ευγηρίας. Όλοι, αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες είχαν ήδη κάνει εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ωστόσο  για απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής έκανε λόγο στην ΕΡΤ ο νοσηλευτής Παναγιώτης Γαλάτης  που έχασε τον αδελφό του από κορονοϊό, ενώ όπως κατήγγειλε απ΄ το γηροκομείο τον ειδοποίησαν ότι τον μετέφεραν στο «Αττικό» γιατί «δεν ήταν καλά».  Ο ίδιος ανακάλυψε ότι  ο αδερφός του μεταφέρθηκε νεκρός με ανακοπή στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε  και η νόσος. Επίσης ανέφερε ότι ο αδελφός του αλλά και η μητέρα του που βρίσκονταν στο ίδιο γηροκομείο δεν είχαν εμβολιαστεί με προσωπική τους επιλογή λόγω αλλεργίας που αντιμετώπιζαν. Ακόμη ο κ.Γαλάτης, αναφέρθηκε στην εμφάνιση ψώρας στο παρελθόν, στη δομή και σημείωσε πως πολλοί εργαζόμενοι εκεί δουλεύουν παράνομα.

Όσα μέτρα και αν ληφθούν είναι εξαιρετικά δύσκολο να περιορίσουμε εντελώς την μετάδοση του κορονοϊού εξήγησε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Μηλιώνης, με αφορμή την δομή στο Περιστέρι και έφερε σαν παράδειγμα τον νομό Ιωαννίνων που μετά από μία ύφεση της πανδημίας βρίσκεται και πάλι σε δείκτη ανησυχίας.

Με τη σειρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη επεσήμανε στο Πρώτο Πρόγραμμα (91,6 – 105,8. FM), ότι διάγουμε δύσκολες ημέρες και ο κόσμος που έχει πιεστεί ψυχολογικά ανεξάρτητα εάν δεν το εκδηλώνει. Διέβλεψε ότι θα μπούμε σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς μέχρι το τέλος Ιουνίου εφ΄ όσον έχει εμβολιαστεί ένα 60% του πληθυσμού για να επιτευχθεί η σχετική ανοσία. Κάτι που εξαρτάται και από τις ποσότητες των εμβολίων που λαμβάνουμε ως χώρα. Διατύπωσε επίσης την εκτίμηση ότι με τους εμβολιασμούς που γίνονται θα μειωθεί ο αριθμός των θανάτων και αυτό θα φανεί στην συνέχεια.

Το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας ανακοινώθηκαν 884 νέα κρούσματα κορονοϊού, 5 άνθρωποι κατέληξαν, 326 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Την ίδια ώρα, ένα νεογνό μόλις τριών εβδομάδων νοσηλεύεται διασωληνωμένο με κορονοϊό στο νοσοκομείο Παίδων. Πρόκειται για το νεότερο σε ηλικία περιστατικό που διασωληνώθηκε στη χώρα μας. Το βρέφος βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση και η κατάστασή της υγείας του είναι σταθερή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος