Την Παρασκευή 25/6 αναμένονται οι ανακοινώσεις για την κατάργηση της μάσκας – Τι θα γίνει με τα self test

Ως το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τις μάσκες , όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, με δεδομένη την καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας και όσα θα εισηγηθεί η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που θα συνεδριάσει την Πέμπτη με κύριο θέμα την κατάργηση της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Συνεδριάζει σήμερα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για να αποφασίσει την παράταση της δωρεάν διάθεσης των self test για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

Η κατάργηση της μάσκας θα αφορά τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους ανεμβολίαστους και αυτό γιατί η επιτροπή κρίνει πως θα είναι πολύ δύσκολο να αστυνομευτεί μία τέτοια διαφοροποίηση. Θα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στη χρήση της μάσκας, που για το καλοκαίρι θα αφορούν στα γήπεδα, συναυλιακούς χώρους και ανοιχτά θέατρα. Παραμένει η χρήση μάσκας στα ΜΜΜ, στάσεις λεωφορείων.

Συνεδριάζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για τη δωρεάν διάθεση των self test. Εξετάζεται η πρόταση της κυβέρνησης για τη συνέχιση της διάθεσης των self test από τα Φαρμακεία για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Τέσσερα self test με μία επίσκεψη για τον Ιούλιο και τέσσερα για τον Αύγουστο. Εντός της ημέρας αναμένονται οι ανακοινώσεις.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την τροποποίηση της δεύτερης σύμβασης με τη φαρμακευτική εταιρεία Moderna για την ενεργοποίηση, εξ ονόματος όλων των κρατών μελών της ΕΕ, 150 εκατομμυρίων πρόσθετων δόσεων το 2022.

Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος