Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τα στοιχεία – «κλειδιά» που θα φέρουν αποκαλύψεις στη συνέχεια της σοκαριστικής υπόθεσης (video)

Για άστοχη και αδιέξοδη γραμμή υπεράσπισης της 33χρονης φερόμενης ως παιδοκτόνου της Πάτρας, έκανε λόγο η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας Άννα Μαστοράκου, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι».

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η κεταμίνη είναι ναρκωτικό αναισθητικό, χορηγείται αυστηρά από αναισθησιολογικά τμήματα και τα τμήματα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από εξειδικευμένους γιατρούς και μάλιστα με καταγραφές και μια αυστηρή διαδικασία, επομένως δεν ανευρίσκεται αυτή η ουσία στις κλινικές. Και η ίδια η διοίκηση του νοσοκομείου απέρριψε αυτό το αφήγημα ότι χορηγήθηκε αυτή η ουσία μέσα από την παιδιατρική κλινική» σημείωσε η ίδια.

Ερωτηθείσα από τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη αν τα εν λόγω σκευάσματα χορηγούνται σε ασθενείς με προχωρημένο στάδιο σκλήρυνσης κατά πλάκας (ασθένεια από την οποία έπασχε η εκλιπούσα σπιτονοικοκυρά), η κ. Μαστοράκου γνωστοποίησε ότι υπάρχουν διάφορες χρήσεις, αλλά δεν είναι νοσοκομειακή η χρήση τους ως αναισθητική ουσία.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο τεχνικός σύμβουλος – πραγματογνώμων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Νίκος Βασιλάκος, σημείωσε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης «έχει βγει πολύ μπροστά από τις εξελίξεις και έχει προτείνει εμείς ως ειδικοί να είμαστε κοντά στη Δικαιοσύνη, μέσω του νέου Σώματος της Δικαστικής Αστυνομίας».

«Το tablet χτυπούσε την ώρα της εξοδίου ακολουθίας της 9χρονης, που σημαίνει ότι αυτό ήταν συγχρονισμένο με κάποιο κινητό που υπήρχε στο χώρο και χτυπούσε. Καταλαβαίνετε τι στοιχεία μπορούν να προκύψουμε με την εκταφή, όπως η αναφορά τελευταίας χρήσης της συσκευής», είπε ο ίδιος. «Προέχει να έχουμε πρόσβαση σε συσκευές και λογαριασμούς για να αντλήσουμε περιεχόμενο» πρόσθεσε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για αδιάσειστα και ακριβή στοιχεία.

«Είναι πολύ σημαντικό να γίνει άρση απορρήτου με το ρυθμό του κατεπείγοντος για να παρακολουθήσουμε όλα τα μηνύματα» είπε ακομα.

«Η Αστυνομία δεν ανακοινώνει συλλήψεις, αλλά λειτουργεί θεσμικά κάνοντας αθόρυβα τη δουλειά της. Θα υπάρξει και συσχετισμός δικογραφιών, για την περίπτωση που προκύψει ότι και στα άλλα δύο περιστατικά πρόκειται για εγκληματική ενέργεια» είπε από την πλευρά του ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Αναφορικά με τη διαδρομή του ιστορικού των παιδιών, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας Άννα Μαστοράκου, επισήμανε ότι υπήρξε μια διασπορά πληροφορίας και ιατροδικαστικές εκθέσεις με σαφή αίτια θανάτου, και εκεί που ετέθη απορία ήταν στο τρίτο παιδί. «Υπήρχε εκεί μια καταγραφή και μια πορεία και οι γιατροί προσπάθησαν να αποκλείσουν όλα τα αίτια. Έγινε και μια σύσταση στη μητέρα να δεχθεί ψυχολογική στήριξη, την οποία το ζευγάρι αρνήθηκε», σημείωσε.

«Σημαντικό παράγοντας αποτελεί και η μεγάλη κόντρα που υπήρξε μεταξύ του ζευγαριού θα ενεργοποιήσει διάφορα μυστικά που θα έρθουν στην επιφάνεια» είπε ακόμα από την πλευρά του ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης. «Υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που θα δούμε και είναι υπο διερεύνηση», προσθεσε.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος