Ορίζεται ιατροδικαστής που θα βοηθήσει την ανακρίτρια στην υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας

Μετά από σχετικό αίτημα της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση δολοφονίας της 9χρονης από την Πάτρα, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ προχωρά στον ορισμό ειδικού επιστήμονα που θα συνδράμει στο έργο της 18ης τακτικής ανακρίτριας Χριστίνας Σαλαππά. Η κ. Γκανέ όρισε την κ. Χαρά Σπηλιοπούλου, διευθύντρια του εργαστηρίου ιατροδικαστικής και τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να υποστηρίξει το έργο της ανακρίτριας.

Συγκεκριμένα στο ανακριτικό αίτημα αναφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες:

«Λαμβανομένου υπόψη του τρόπου που φέρεται ότι τελέστηκε το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και δει μέσω της χρήσης φαρμακευτικής δραστικής ουσίας που άφησε το αποτύπωμά της στο μεταθανάτιο αίμα της ανήλικης παθούσας όπως προκύπτει από τις εξειδικευμένες ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, κατά τη γνώμη μας ο ειδικός επιστήμων επί θεμάτων ιατροδικαστικής αφού λάβει γνώση του ιατρικού φακέλου της παθούσας καθώς και των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που έλαβαν χώρα μετά το θάνατό της, ενδεχομένως να μας επισημάνει ή να μας συστήσει περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, τις οποίες μόνο αν μας τις καταστήσει γνωστές πρόσωπο με ειδικές γνώσεις επί της ιατροδικαστικής επιστήμης εμείς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις ενδεδειγμένες ανακριτικές πράξεις για την περαιτέρω διαλεύκανση της αξιόποινης πράξης που διερευνούμε».

Να σημειωθεί ότι η πράξη διορισμού ειδικού επιστήμονα που προχώρησε η κ.Γκανέ ως εποπτεύουσα την ανάκριση, προβλέπεται στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ωστόσο είναι ελάχιστες οι φορές που υπογράφονται τέτοιες πράξεις . Εν προκειμένω κρίθηκε πως πρόκειται για μία ιδιαίτερης σπουδαιότητας υπόθεσης και πως η επιστήμονας θα υποβοηθήσει το έργο της ανακρίτριας.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος