Θάνατος τριών παιδιών – Χρ. Ρουγκάλας & Κ. Ιωάννου: Η τεχνολογία θα δώσει απαντήσεις για το ποιοι άλλοι συμμετείχαν

Απαντήσεις σε ερωτήματα τηλεθεατών όπως το «πώς ένα τετραπληγικό παιδάκι χρησιμοποιούσε τάμπλετ», αλλά και για τον ρόλο της τεχνολογίας στην εξιχνίαση εγκληματικών υποθέσεων όπως η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών, έδωσαν μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις», η ειδικός στην κυβερνοασφάλεια, Κέλλυ Ιωάννου και ο πρώην Διευθυντής της Ασφάλειας Πατρών, Χρήστος Ρουγκάλας.

«Καθένας μας όταν πλοηγείται στο διαδίκτυο, ακόμη και ανώνυμα με VPN, αφήνει ίχνος, είπε η κ. Ιωάννου και πρόσθεσε:

«Δεν ισχύει ότι δεξί κλικ και διαγραφή σβήνει αποτυπώματα, αφού όταν υπάρχει άρση απορρήτου επικοινωνιών ανακτώνται τα πάντα», είπε η Κέλλυ Ιωάννου ενώ δεν αποκλείει το διαδικτυακό εμπόριο κεταμίνης αφού στον αχανή κυβερνοχώρο γίνεται ακόμη και εμπόριο ανθρώπινων οργάνων.

«Η τεχνολογία θα δώσει απαντήσεις για το ποιοι άλλοι συμμετείχαν, πρόσθεσε η κ. Ιωάννου που επισημαίνει για την κατηγορούμενη ότι «ίσως να μην είχε τις γνώσεις που απαιτούνται  για προμήθεια ουσίας διαδικτυακά».

Χρειάζονται και πολλά χρήματα για τέτοια παράνομη ηλεκτρονική συναλλαγή, τόνισε ο πρώην διευθυντής της Ασφάλειας Πατρών, Χρήστος Ρουγκάλας και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, δεν απέκλεισε να γίνουν και άλλες συλλήψεις.

Χρ. Ρουγκάλας: Η 33χρονη έδωσε το μήνυμα «δεν θα πέσω μόνη μου»

«Σίγουρα το μήνυμα το έστειλε η κατηγορούμενη από τα κρατητήρια δημοσιοποιώντας τη συνομιλία που είχε με τον εν διαστάσει σύζυγό της έδωσε το μήνυμα δεν θα πέσω μόνη μου, θα σε πάρω μαζί μου. Θεωρώ ότι αυτά δεν λέγονται τυχαία. Εδιναν προηγουμένως συνεντεύξεις πίστευαν ότι μπορούν να παρπαλνήσουν τον κόσμο», είπε ο κ. Ρουγκάλας.

Απαντώντας σε ερώτηση τηλεθάτριας επέμεινε ότι πιστεύει ότι έγινε καύση σχετικά μετο θάνατο της σπιτονοικυράς και υπενθύμισε ότι ο πατέρας των τριών παιδιών είχε πληρώσει ενοίκιο τριών ετών για τάφο.

Σχετικά με το αν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ανιχνευτής ψεύδους ο κ. Ρουγκάλας είπε ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα και η κυρία Ιωάννου τόνισε ότι «έχει απορριφθεί ως μέσο εξιχνίασης εγκλημάτων γιατί «η αντίδραση σε κατευθυνόμενη ερώτηση ίσως να μην είναι αξιόπιστη».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος