Θάνατος 3χρονης: «Δεν υπάρχει αιτία θανάτου» – Τι αναμένει η τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τα αίτια που οδήγησαν στην απώλεια της 3χρονης Κατερίνας την Πρωτομαγιά, μετά από νοσηλεία στο Ιπποκράτειο και το νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Για την εξέλιξη της υπόθεσης που διερευνάται και από το υπουργείο Υγείας μίλησε στην ΕΡΤ η Κατερίνα Αποστολίδου, τεχνική σύμβουλος της οικογένειας του κοριτσιού που έχασε τη ζωή του αιφνίδια.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» για τα πιθανά αίτια που διερευνώνται και αν το ιατρικό λάθος είναι ένα από αυτά η κ. Αποστολίδου απάντησε καταφατικά: «Φυσικά και τίθεται το ερώτημα από τους γονείς γιατί πρόκειται για μία νοσηλεία έντεκα ημερών».

Σύμφωνα με τα όσα είπε η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας στην ΕΡΤ, έχει παραδοθεί στην οικογένεια ο τεχνικός φάκελος της μικρής. «Είναι πολύ δύσκολο περιστατικό. Θα καταλήξουμε σε κάποιες απαντήσεις, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη. Θέλει πολλή μελέτη ακόμα», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχει αιτία θανάτου – Εν αναμονή των εξετάσεων

Εξιστορώντας την πορεία της 3χρονης στα δύο νοσοκομεία, όπου νοσηλεύτηκε  για ένα διάστημα η κ. Αποστολίδου ανέφερε ότι «η υγεία του παιδιού άρχισε να επιδεινώνεται χωρίς να ολοκληρωθεί η διερεύνηση και χωρίς να καταλήξουν οι γιατροί σε διάγνωση».

«Δυστυχώς δεν έχουμε αιτία θανάτου. Γράψανε τα ιζήματα που βρήκανε εσωτερικά στα όργανα, αλλά πρέπει να βρούνε τι τα προκάλεσε. Είμαστε εν αναμονή εργαστηριακών αποτελεσμάτων», συμπλήρωσε η τεχνική σύμβουλος.

Και όπως επισήμανε, «δυστυχώς τα εργαστήρια που έχουν σχέση με ιατροδικαστικά αποτελέσματα καθυστερούν».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει πιθανότητα να μη βρεθεί ποτέ το τι προκάλεσε το θάνατο της 3χρονης Κατερίνας η κ. Αποστολίδου τόνισε ότι ένας μεγάλος αριθμός θανάτων παραμένουν, δυστυχώς, αδιάγνωστοι. «Πιστεύω ότι θα βρούμε την άκρη», είπε και πρόσθεσε ότι «θα διερευνηθεί και το ενδεχόμενο της ιατρικής αμέλειας».

Δείτε επίσης:

Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος