Θάνατος 36χρονου στον Πειραιά: Σε εξέλιξη η απολογία των κατηγορουμένων

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 9 το πρωί η απολογία των τριών από τους τέσσερις κατηγορούμενους για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη. Μετά το τέλος των απολογιών τους η ανακρίτρια θα μεταβεί στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος και ο τέταρτος συλληφθέντας, ο υποπλοίαρχος, για να απολογηθεί κι εκείνος από το νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη σε κακουργηματικό βαθμό για τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon και συγκεκριμένα ο ύπαρχος, δηλαδή το άτομο που φαίνεται στα βίντεο ντοκουμέντο να απωθεί τον 36χρονο, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, αλλά και επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος, δηλαδή ο λοστρόμος και ο αξιωματικός κράτησης, κατηγορούνται για συνέργεια σε ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ο πλοίαρχος του πλοίου on line κατηγορείται για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Πρόκειται για βαριές κατηγορίες, οι οποίες τιμωρούνται μέχρι και με ισόβια κάθειρξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πλοίαρχος του πλοίου θα υποστηρίξει ότι έπραξε τα δέοντα όταν ενημερώθηκε ότι υπάρχει άτομο στη θάλασσα, ενώ στην ίδια γραμμή αναμένεται να κινηθούν και τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος, τα οποία θα υποστηρίξουν ότι δεν φέρουν την ευθύνη για τον θάνατο του 36χρονου.

Μετά το τέλος των απολογιών των τεσσάρων κατηγορουμένων. Οι δικαστικές αρχές θα συναποφασίσουν την ποινική τους μεταχείριση, αν δηλαδή θα προφυλακιστούν ή θα αφεθούν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Μέμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος