Yπόθεση Πάτρας: Θα πρέπει να υπάρχει κάτι για να το ανιχνεύσει ο φασματογράφος – Τι λέει ο Αντ. Γούλας, καθ. Φαρμακολογίας

Εντός της εβδομάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις όσον αφορά τις έρευνες των ιατροδικαστών για τα δύο πρώτα παιδιά της οικογένειας στην Πάτρα και στην ΕΡΤ μίλησε ο Αντώνης Γούλας, καθηγητής Φαρμακολογίας, σχετικά με τη χρήση ενός υπερσύγχρονου φασματογράφου του ΑΠΘ στις εξειδικευμένες αναλύσεις.

Μιλώντας στις «Συνδέσεις» ο κ. Γούλας τόνισε ότι τα συγκεκριμένα υπερσύγχρονα μηχανήματα έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύουν ένα άγνωστο δείγμα, που μπορεί να μην έχουμε ιδέα ότι είναι εκεί, ενώ κάποια άλλα ανιχνεύουν την ποσότητα».

Σύμφωνα με τον ειδικό «ένα όργανο ανάλυσης όσο καλό και αν είναι θα πρέπει να υπάρχει κάτι για να το ανιχνεύσει αρχικά και να το ποσοτικοποιήσει στη συνέχεια».

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας επισήμανε στην ΕΡΤ ότι «δεν αρκούν μόνο οι δυνατότητες ενός μηχανήματος, αλλά και από το δείγμα». Και όπως τόνισε ο κ. Γούλας, «δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα βρεθεί κάτι από ένα δείγμα που είναι κρατημένο ένα χρόνο, μέσα σε ένα διάλυμα που πιθανότατα έχει διαχυθεί το όποιο φάρμακο ή ουσία υπήρχε εκεί μέσα».

«Από το να βρούμε ένα δείγμα βιολογικού ιστού, μέχρι του να είμαστε σίγουροι ότι η παρουσία αυτής της ουσίας προκάλεσε το θάνατο, είναι μεγάλη η απόσταση», συμπλήρωσε ο επιστήμονας. Ο ίδιος έκανε, μάλιστα λόγο, για «παράθυρο αβεβαιότητας» που υπάρχει στους ειδικούς όσον αφορά την ποσότητα μιας ουσίας, όταν το δείγμα είναι πολύ καιρό συντηρημένο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος