Θ. Βασιλακόπουλος για το επικαιροποιημένο εμβόλιο: Έχει 60% μεγαλύτερη συγκέντρωση εξουδετερωτικών αντισωμάτων (video)

Array

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουμε αναστροφή του καθοδικού κύματος της πανδημίας με αύξηση 30% στις εισαγωγές, το οποίο σημαίνει ότι ο ιός παραμένει εδώ» δήλωσε στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μιλώντας στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε ότι πρέπει να δράσουμε ώστε να μειώσουμε τις συνέπειες του κορονοϊού με δύο τρόπους την χρήση μάσκας και τον εμβολιασμό.

«Δεν μας εμποδίζει κανείς όταν πάμε στο σούπερ μάρκετ να φοράμε τη μάσκα μας και ας μην είναι υποχρεωτικό. Είναι πολύ χρήσιμο να φοράμε τη μάσκα έτσι ώστε να προστατεύουμε εαυτούς και αλλήλους. Ταυτόχρονα, πλέον, υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε την επικαιροποιημένη δόση του εμβολίου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Θ. Βασιλακόπουλος για το επικαιροποιημένο εμβόλιο: Έχει 60% μεγαλύτερη συγκέντρωση εξουδετερωτικών αντισωμάτων (video)
(AP Photo/Ted S. Warren)

Αναφερόμενος o κ. Βασιλακόπουλος στη διάθεση του επικαιροποιημένου εμβολίου που καλύπτει και τις τρέχουσες μεταλλάξεις του ιού, δηλαδή της Όμικρον 4 και Όμικρον 5 τόνισε ότι «είναι πολύ αποτελεσματικό, με 60% μεγαλύτερη συγκέντρωση εξουδετερωτικών αντισωμάτων σε σχέση με το να κάνουμε μία ακόμα αναμνηστική δόση από το αρχικό εμβόλιο».

Και όπως χαρακτηριστικά είπε στην ΕΡΤ ο κ. Βασιλακόπουλος «όλοι πρέπει να αγκαλιάσουμε το επικαιροποιημένο εμβόλιο, να κλείσουμε το ραντεβού μας έτσι ώστε όταν ο χειμώνας αρχίσει και γίνεται λίγο πιο φανερός και θα αυξήσει τον κορονοϊό να μας βρει προστατευμένους».

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας τόνισε ότι το επικαιροποιημένο εμβόλιο αφορά τους πλήρως εμβολιασμένους. Για τους ανεμβολίαστους διευκρίνισε ότι θα πρέπει πρώτα να κάνουν τις δύο πρώτες δόσεις του αρχικού εμβολίου έναντι του κορονοϊού και μετά να κάνουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος