Θ. Ψαλτοπούλου: Θα προτιμούσα καθημερινή ενημέρωση – Από τον Σεπτέμβριο ευρύτερη η σύσταση για τέταρτη δόση (video)

Array

Οι συστάσεις όσον αφορά τον εμβολιασμό με τέταρτη δόση για τον κορονοϊό, αφορούν τους άνω των 60 ετών πολίτες, ειδικά αν αυτοί έχουν και προβλήματα υγείας, επισήμανε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Με νέα ματιά».

Ωστόσο, επισήμανε ότι η σύσταση αφορά και άτομα μικρότερης ηλικίας που έχουν πρόβλήματα υγείας. «Η τέταρτη δόση είναι κάτι που είναι για συγκεκριμένες ομάδες πολιτών αυτή τη στιγμή. Συνεννόηση πρέπει να γίνεται και με τον θεράποντα ιατρό, ανά περίπτωση. Όσο προχωράμε προς τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο η σύσταση θα είναι ευρύτερη προς όλους».

Στα «πολύ θετικά», όπως είπε, της τωρινής περιόδου συγκαταλέγεται η νόσηση στο σπίτι.

«Όσο μεγαλύτερο διάστημα υπάρχει από την προηγούμενη λοίμωξη ή τον προηγούμενο εμβολιασμό, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα υπάρχει για επαναλοίμωξη λόγω ανοσιακής διαφυγής» είπε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείσαι για τη μη χρήση μάσκας, επισήμανε ότι, αν και το τελευταίο δίμηνο οι μάσκες δεν χρησιμοποιούνται από την πλειονότητα των πολιτών στους εσωτερικούς χώρους – στις περισσότερες χώρες, είναι κάτι το οποίο έχει αρχίσει να ξανασυζητείται.

«Κι εγώ θα προτιμούσα μια πιο καθημερινή ενημέρωση έστω και αδρή, έστω και κάποια νουμερα. Δεν ξέρω το σκεπτικό της απόφασης» είπε ακομη η κ. Ψαλτοπούλου.

Στην εκπομπή μίλησε, μέσω Skype από την κατοικία της, και η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νεφέλη Λυγερού που νοσεί με κορονοϊό για τρίτη φορά.

Η ίδια έκανε γνωστό ότι μεταξύ των δύο τελευταίων φορών νόσησης μεσολάβησαν περί τους οκτώ μήνες, αλλά και ο τρίτος εμβολιασμός της.

Στην εκπομπή μίλησε και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ζακύνθου Ανδρέας Βίτος, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι υπάρχει αύξηση της προσέλευσης στα φαρμακεία από πολίτες κάθε ηλικίας που σπεύδουν, ακόμα κι εν μέσω διακοπών, να εμβολιαστούν.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος