Θ. Δριμάλα: Σοβάδες έπεσαν σε 2 σχολεία της Καισαριανής – Ανύπαρκτα τα πιστοποιητικά καταλληλότητας (video)

Η εκπαιδευτικός που κατήγγειλε το νέο περιστατικό πτώσης σοβάδων στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής, Θεοδώρα Δριμάλα, είπε ότι πέντε λεπτά αργότερα τα παιδιά περνούσαν από το σημείο βγαίνοντας για διάλειμμα και μίλησε για «πανελλαδικά γερασμένα και κακοσυντηρημένα σχολικά κτίρια 30 – 50 ετών».

«Σχεδόν κανένα σχολικό κτίριο δεν έχει πιστοποιητικό καταλληλότητας δηλαδή να έχει συντηρηθεί σε βάθος. Η ειδική υπηρεσία καταργήθηκε και περιμένουμε από την ελάχιστη χρηματοδότηση μέσω δήμων να στείλουν τεχνική υπηρεσία. Ακόμη και με το νέο πρόγραμμα δίχρονης Προσχολικής Αγωγής δεν είδαμε νέα κτίρια αλλά φθηνά προκατασκευασμένα, πρόσθεσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Βύρωνα Καισαριανής Παγκρατίου.

Μάλιστα είπε, ότι πτώση σοβάδων αναστάτωσε και το δεύτερο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής, ενώ προηγήθηκε η πτώση της ψευδοροφής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας και ανάλογο πρόβλημα στο γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας.

«Μας έχει σώσει η ετοιμότητα εκπαιδευτικών και λίγο η τύχη αλλά πρέπει να παρθούν μέτρα. Ενα σχολικό κτίριο έχει μόνο κόστος και τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα σχολική στέγη, τόνισε στη συνέχεια.

‘Ετσι η αλλιώς ο εκπαιδευτικός πρέπει να κοιτάει ψηλά, αλλά τώρα το κάνουμε μήπως προλάβουμε κάποιον τραυματισμό από πτώση, ανέφερε η Θεοδώρα Δριμάλα.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Από τις 6»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος