Ψευδοροφή κατέρρευσε σε αίθουσα δημοτικού σχολείου — Δασκάλα γλίτωσε τα παιδιά (video)

Από θαύμα δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης όταν το πρωί κατέρρευσε όλη η ψευδοροφή σχολικής αίθουσας, ευτυχώς την ώρα που οι 23 μαθητές μόλις είχαν φύγει προκειμένου να πάνε εκδρομή.

Tο περιστατικό, συνέβη στο Α2 τμήμα της ΣΤ Τάξης του 4ου δημοτικού σχολείου στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και χάρη στην παρατηρητικότητα καθηγήτριας απεφεύχθησαν τα χειρότερα, καθώς διαπίστωσε ρωγμή στην οροφή και ζήτησε από τα παιδιά που έκαναν μάθημα εκείνη την ώρα μέχρι να έρθει η ώρα της αναχώρησης, να βγουν έξω πέντε λεπτά νωρίτερα. Λίγο μετά ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος από την κατάρρευση της ψευδοροφής.

Οι γονείς συγκλονισμένοι ήρθαν να πάρουν τα παιδιά τους. Ο Σύλλογος γονέων λέει ότι το τελευταίο διάστημα πίεζαν και τη δημοτική αρχή και τη διεύθυνση να γίνουν εργασίες συντήρησης στο κτήριο που είναι παλιό, οι οποίες είχαν αρχίσει.

Την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης ζητά ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη

Με αφορμή την κατάρρευση γυψοσανίδας-μόνωσης σε αίθουσα μισθωμένου σχολείου, χωρίς την πρόκληση τραυματισμού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ο δήμος Πυλαίας-  Χορτιάτη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Μαζί με τις ενέργειες στις οποίες ήδη έχουμε προβεί ως δήμος, ζητούμε την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες για αυτήν τη σοβαρή κακοτεχνία που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικού της τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας.

Πρόκειται για ένα μισθωμένο από την πρώην Νομαρχία σχολείο στο οποίο το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης από τους ιδιοκτήτες του με μελέτη, δαπάνες και τεχνική επίβλεψη δική τους.

Εδώ και τώρα η δικαιοσύνη πρέπει να διαλευκάνει την υπόθεση. Από την πλευρά τους οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στον χώρο και  πραγματοποιούν από το πρωί αυτοψίες και στους υπόλοιπους χώρους της σχολικής μονάδος προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν ελλείψεις και κακοτεχνίες στην κατασκευή”.

«Με απόφασή μου η σχολική μονάδα θα παραμείνει κλειστή μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να υπάρξει υπεύθυνη βεβαίωση για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Θα επιμείνω και προσωπικά για την απόδοση ακέραια των ευθυνών σε όσους τις έχουν», δήλωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Ρεπορτάζ Λ. Χριστάρα – Εικόνες thestival.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος