Τέρμα στην εκλογολογία των τελευταίων ημερών βάζει η κυβέρνηση

Τέλος στα σενάρια εκλογών βάζει η κυβέρνηση, την ώρα που το ζήτημα προκαλεί αντιδράσεις εκ μέρους της αντιπολίτευσης.

Κυβερνητική πηγή, σε σύντομη συνομιλία που είχε στην Τεχεράνη με τους δημοσιογράφους, μάλιστα έθεσε το πλαίσιο στο οποίο κινείται η κυβέρνηση πολιτικά, τονίζοντας ότι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή αποτελεί το προσφυγικό και η αξιολόγηση που πρέπει να προχωρήσει για να υπάρξει στην Ελλάδα ανάπτυξη.

Η ίδια πηγή είπε ότι είναι αδιανόητο να γίνουν εκλογές και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να γίνονται εκλογές κάθε τρείς μήνες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε συζήτηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, που ανέφερε ότι «αν υπάρξουν παράλογες απαιτήσεις των δανειστών ο ελληνικός λαός θα έχει και πάλι το λόγο», ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Δεν είμαστε χομπίστες των εκλογών, ούτε έχει νόημα να το συζητάμε. Η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή. Κανείς δεν επιθυμεί εκλογές ούτε χρειάζονται. Στόχος μας είναι η επιτυχής έκβαση της αξιολόγησης για να αναπτυχθεί ο σχεδιασμός μας».

Μιλώντας σe ραδιοφωνικούς σταθμού, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, έδωσε διευκρινίσεις για τη δήλωση του Πάνου Καμμένου στη «Realnews» περί εκλογών.

«Η δήλωση του περί προσφυγής στις κάλπες δεν είχε αποδέκτη το εσωτερικό της χώρας, ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά τους δανειστές. Κανείς μας δεν θέλει εκλογές. Όμως θα πρέπει οι δανειστές να κατανοήσουν ότι δεν πρέπει να έχουν ακραίες απαιτήσεις, να μην συνεχίσουν να εκβιάζουν γιατί οι εκβιασμοί και οι πιέσεις έχουν και όρια», σημείωσε, τονίζοντας παράλληλα ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η διαφυγή μέσω της κάλπης αλλά η συνεργασία με τον κ. Τσίπρα για να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Η σεναρολογία περί εκλογών προκαλεί την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, με τη ΝΔ να απαντά στις δηλώσεις του πρόεδρου της Βουλής, κάνοντας λόγο για ερασιτεχνισμό.

«Ο κ. Βούτσης, είπε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι “χομπίστες των εκλογών”. Δυστυχώς, είναι “χομπίστες” στη διακυβέρνηση του τόπου.Ο ερασιτεχνισμός με τον οποίο αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό – προσφυγικό, το επιβεβαιώνει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία θα αναδειχθεί νικήτρια «όποτε και αν γίνουν εκλογές» εμφανίστηκε και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. «Όποτε και αν γίνουν εκλογές η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη και θα βγει πρώτη», έγραψε στο Twitter.

Κατά των εκλογών τάχθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Προέδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

«Δεν χρειάζεται η χώρα εκλογές, δεν χρειάζεται να πάει η χώρα ξανά στις κάλπες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρξουν αποτελεσματικές λύσεις, μία αποτελεσματική πολιτική, ώστε να επιλυθούν χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα» δήλωσε.

«Κυβέρνηση, κόμματα αντιπολίτευσης και επαγγελματικοί φορείς πρέπει να μπουν σε έναν ειλικρινή διάλογο με ρεαλιστικές διεκδικήσεις, ώστε να βρεθεί κοινός τόπος, γιατί η χώρα δεν σηκώνει την αποσταθεροποίηση που βλέπουμε ότι έρχεται», τόνισε σχετικά και ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης.

Από την πλευρά της η Ένωση Κεντρώων με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «δεν υπάρχει χρόνος ούτε για νέες Πρωθυπουργίες, ούτε για εγωισμούς, ούτε για σενάρια εκλογών και προκρίνει ως μοναδική λύση αυτή τη στιγμή τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με τεχνοκράτες.

Σχετική είδηση:
Απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το Ν. Βούτσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος